PDA

View Full Version : Crysis Beta Feedback Thread


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93

mojoman0
09-10-07, 10:26 PM
they've already said they don't have good dx10 drivers! the ones they have consistently crash the game after a bit.

Vash63
09-10-07, 10:27 PM
You guys are crazy or blind, DX10 IS in the beta. Just right click it in the Vista Games Explorer and the second option is "Play DX10". It makes it run a little worse but a lot of the textures and lighting look better. I can't get AA working in DX10 or DX9 in game though, I might try forcing it in drivers.

einstein_314
09-10-07, 10:29 PM
So how do I force the game to keep the "high" settings? As soon as I set it in the optinos menu and go to an internet game it all defaults to "low".
Although it says low, it really is high settings. If you set it to low and apply you will see a significant decrease in quality.

I retract my prior statement saying moving vegetation doesn't work. It does. But it's not destructible. Oh and I got AA working. Sweeeeet!

egamer11
09-10-07, 10:30 PM
You guys are crazy or blind, DX10 IS in the beta. Just right click it in the Vista Games Explorer and the second option is "Play DX10". It makes it run a little worse but a lot of the textures and lighting look better. I can't get AA working in DX10 or DX9 in game though, I might try forcing it in drivers.
please upload your screens!thx!:afro2: :captnkill:

XxDeadlyxX
09-10-07, 10:30 PM
You guys are crazy or blind, DX10 IS in the beta. Just right click it in the Vista Games Explorer and the second option is "Play DX10". It makes it run a little worse but a lot of the textures and lighting look better. I can't get AA working in DX10 or DX9 in game though, I might try forcing it in drivers.

LOL, good thing you found that....

Arioch
09-10-07, 10:42 PM
I am not sure DX10 is actually being used though since all the DX10 games I have played there is a black background behind the FPS counter in FRAPS and this one doesn't have one.

Vash63
09-10-07, 10:44 PM
Although it says low, it really is high settings. If you set it to low and apply you will see a significant decrease in quality.

I retract my prior statement saying moving vegetation doesn't work. It does. But it's not destructible. Oh and I got AA working. Sweeeeet!

How did you do it? I can't get it working in DX9 or DX10.

I am not sure DX10 is actually being used though since all the DX10 games I have played there is a black background behind the FPS counter in FRAPS and this one doesn't have one.

Hmm, I don't get that in Bioshock DX10. I'm fairly certain it's DX10 though, as there's a definite framerate and quality difference.

Loreman
09-10-07, 10:45 PM
It's probably like it was with Far Cry. The Multi player graphics/Maps etc were significantly reduced compared to the single player portions of the game.

I mean there was a huge difference between single and multi in terms of visuals.

Even in the texture detail. Far less vegetation quality etc. Go check it out again if you have it installed.

Arioch
09-10-07, 10:50 PM
Well on the beta feedback forums there is a reference to one of the Crytek guys named Alex stated the beta was only DX9. Either way the beta runs crappy for me - FPS around 30 at 1920x1200 with dips into the upper teens at times. I hate to see how the top settings run like.

six_storm
09-10-07, 10:53 PM
Well on the beta feedback forums there is a reference to one of the Crytek guys named Alex stated the beta was only DX9. Either way the beta runs crappy for me - FPS around 30 at 1920x1200 with dips into the upper teens at times. I hate to see how the top settings run like.

Hell, I'd be happy just to run the game at 1024x768 (1366x768 really).

einstein_314
09-10-07, 10:55 PM
I'm pretty sure it's still only running in DX9 mode.......if you check the game log after you quit it only shows the DX9 renderer being loaded. Nothing about DX10.

Eliminator
09-10-07, 10:59 PM
Well on the beta feedback forums there is a reference to one of the Crytek guys named Alex stated the beta was only DX9. Either way the beta runs crappy for me - FPS around 30 at 1920x1200 with dips into the upper teens at times. I hate to see how the top settings run like.
30FPS on your system? :headexplode: ... wow did you check to see if there is a SLI profile?

KasuCode
09-10-07, 11:00 PM
Its NOT dx10. Check your g15 keyboard under fraps. It shows DX9.
And as I said before I tried to force DX10 and it was missing files.

XxDeadlyxX
09-10-07, 11:05 PM
Its NOT dx10. Check your g15 keyboard under fraps. It shows DX9.
And as I said before I tried to force DX10 and it was missing files.

Uh... howcome people say lighting is better then?

einstein_314
09-10-07, 11:08 PM
Uh... howcome people say lighting is better then?
Because they're full of ****. They're seeing things they think are there but they aren't.

gulizard
09-10-07, 11:14 PM
Been playing for 5 hours straight. So far the game is good, game play is good as well. The game however runs exactly as it does for everyone else, like crap. I found that if I turn Anisotropic Filter off though I gain like 10 extra FPS. I run mine at 1280 by 1024 (I don't need the super high resolutions), and it runs 30-28 and sometimes in some areas down into the teens as someone stated. Unacceptable considering the game by default configured my game to run at the highest settings available.

Arioch
09-10-07, 11:14 PM
30FPS on your system? :headexplode: ... wow did you check to see if there is a SLI profile?

I am using the latest beta drivers with Crysis optimizations and SLI is working as confirmed by the SLI indicator bars I turned on during the game. I hope the single player demo looks and plays better than this beta as I am not impressed. Modded Oblivion looks better than this for the most part and it runs a whole lot better. The lack of AA in the compound area makes it look pretty bad to me. I guess its G90 for me! :(

|JuiceZ|
09-10-07, 11:15 PM
The beta is DX9 only there's no CryRenderD3D10.dll included with it.

Slash310
09-10-07, 11:15 PM
forget screenshots, how about uploading some gameplay videos (nana2)

Sobbsy
09-10-07, 11:25 PM
forget screenshots, how about uploading some gameplay videos (nana2)

Say hello to a few pages back...

http://youtube.com/watch?v=2wSIBKBlYSw

gulizard
09-11-07, 12:08 AM
Do you guys see colors in your water?

Blacklash
09-11-07, 12:15 AM
Kinda reminds me of Far Cry in "cold" mode with better HDR.

I am going to wait for it to hit Gamershell, or I guess the 25th. I'd really like to try the DX10 version and am not really interested in DX9. I've been wanting to test this 8800 in Crysis with DX10 for a while.

einstein_314
09-11-07, 12:23 AM
Do you guys see colors in your water?
Occasionally I see colours...like a small patch of various colours. At first I thought it was some weird electrical shimmering thing.....but that made no sense.

PoweredBySoy
09-11-07, 12:38 AM
so how is the game play? remember game play anyone?

is it a good MP game?

Kinda what I was thinking.

ahhhhh, PC gamers.....

CaptNKILL
09-11-07, 12:54 AM
Dammit. I missed the keys and I can't download the client. :(

I'm a Founder's Club member too. :(:(

Someone needs to send me a PM if\when they open it back up. ;)