nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Benchmarking And Overclocking (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=24)
-   -   q6600 stock cooler 3.6Ghz (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=100915)

Libertysyclone 10-24-07 10:10 AM

q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Well as I got my PC home last night (i did a training at work with it) I forgot to plug in my mouse and keyboard, so it obviously yelled at me.

so as I plugged them in and restarted the comp, the thought crossed my mind to see if I could push the CPU just a little more on the stock cooler. I was at 2.8Ghz on stock voltage, temps were 35idle/50load.

so I hit a 399Mhz FSB so I could keep in in range of the RAM (didn't feel like OC'ing the RAM) bumped the Vcore to 1.40 and hit F10 fully expecting a BSOD

Well it didn't BSOD and vista was FAST. Then i threw orthos at it and over an hour i got one error (it needs a little more power). Temps were 45idle/65load

Needless to say I am freaking stoked to get the water cooling setup finished to push this CPU. My goal is 4.0Ghz and I think i may get pretty close if not hitting it.:D

Xion X2 10-24-07 05:18 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Good luck w/ the 4. I was hoping to get there Prime stable but I have to push too much voltage through mine. I'm already sitting at 1.58V as it is.

$n][pErMan 10-24-07 07:28 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Damn.. 3.6ghz on stock cooling... nice! :D

Libertysyclone 10-24-07 07:41 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Thanks! I was really suprised after my dud of an E6600 (max stable 3.2) I thought I had some bad chip luck.

Here are some screenies right after my 3d05 run in Vista.

http://i26.photobucket.com/albums/c1...clone/3d05.jpg
http://i26.photobucket.com/albums/c1...erest36ghz.jpg
http://i26.photobucket.com/albums/c1...properties.jpg

DRen72 10-25-07 02:18 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
:) Nice score

RobertR1 10-26-07 03:03 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
That's an amazing OC with only 1.41 volts! As for your temps, if 3Dmark had ended, the temps will drop a lot immediately. You need to log the temps and see how they were during the simulation or run prime 95 while keeping an eye on the core temps.

PaiN 10-26-07 03:56 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Nice score & OC ...You are a brave person to push that with stock cooling :clap:

Libertysyclone 10-26-07 04:52 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Quote:

Originally Posted by RobertR1
That's an amazing OC with only 1.41 volts! As for your temps, if 3Dmark had ended, the temps will drop a lot immediately. You need to log the temps and see how they were during the simulation or run prime 95 while keeping an eye on the core temps.

Yup I did, 68*C 100% load all four cores is the highest I have seen.



Quote:

Originally Posted by PaiN
Nice score & OC ...You are a brave person to push that with stock cooling :clap:

I almost consider it stupid LOL I just did it to see what I could see :)

I guess now that you mention that I should down clock it a little, until i get the water cooling on it.

stncttr908 10-26-07 05:36 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Very nice work. Keep us posted when you get your WC!

$n][pErMan 10-26-07 06:42 PM

Re: q6600 stock cooler 3.6Ghz
 
Quote:

Originally Posted by Libertysyclone
Yup I did, 68*C 100% load all four cores is the highest I have seen.





I almost consider it stupid LOL I just did it to see what I could see :)

I guess now that you mention that I should down clock it a little, until i get the water cooling on it.

At least you know with WC you will hit 3.6Ghz no problem... ;)


All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.