nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Crysis (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=59)
-   -   Crysis Problem x64 + DX10 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=101149)

Glitch85 10-28-07 08:55 AM

Crysis Problem x64 + DX10
 
Hi

When I try to start the game in 64 bit the first screen freezes, then if I try to remove all startup videos, it should jump direct into the menu, I see the menu and then it freezes.

In 32 bit it work great, but would be really great to try it in 64 bit.
I can only play the game in 64 bit if I use the 64bit sandbox 2 editor.

I use nvidia 169.01 driver + newest dx10 nov. update, all windows updates even those that is at nvidia for SLI etc. (not because im using SLI but the others in there)

My system: QX6700, Geforce 8800 GTX, 4 GB ram, Asus P5B-E Plus, Windows Vista Business x64

Brent101 10-28-07 09:21 AM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
Hi Glitch85,

Don't worry, it is not just you. Everyone seems to be experiencing difficulties with playing Crysis in 64bit right now.

JaylumX 10-28-07 10:04 AM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
I don't have any problems playing Crysis in 64bit mode with the DX110 tweaks in DX9 mode. I am running 64bit mode via a shortcut pointing to the bin64 folder.

Buio 10-28-07 10:12 AM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
It worked well with x64 and the previous release driver. After installing the new 169.01 driver it started locking up. So its a driver bug or some sort of conflict introduced with the new one.

JaylumX 10-28-07 11:59 AM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
I am using the 169.01 drivers and I have no problems running in 64bit.

Riplayne 10-28-07 12:59 PM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
Downgrade the drivers, I ran into the issue when I installed the newest Beta 64 bit drivers.

Glitch85 10-28-07 02:38 PM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
I searched on incrysis forums someone tried to force crysis.exe with vsync either on or off in nvidia control panel, actually that solved 1 problems except that after 5 secs ind the menus the 1000 colored dot screen came up and I need to reinstall both drivers and crysis demo in order for me to play even the 32bit again :(, I really think those new drivers have a very big problem, cause I have noticed som strange manu crashes with hellgate london dx10 beta also :(

Those of you that have same 64bit crysis problem, could you try out vsync trick and see if it works ?

Tygerwoody 10-28-07 04:47 PM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
*shocked* This can't be right. Everyone KNOWS that 64bit operating systems are the most stable things on the planet!

gulizard 10-28-07 04:50 PM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
Quote:

Originally Posted by Glitch85
I searched on incrysis forums someone tried to force crysis.exe with vsync either on or off in nvidia control panel, actually that solved 1 problems except that after 5 secs ind the menus the 1000 colored dot screen came up and I need to reinstall both drivers and crysis demo in order for me to play even the 32bit again :(, I really think those new drivers have a very big problem, cause I have noticed som strange manu crashes with hellgate london dx10 beta also :(

Those of you that have same 64bit crysis problem, could you try out vsync trick and see if it works ?

It does work.

FearMeAll 10-28-07 04:53 PM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
Quote:

Originally Posted by Buio
It worked well with x64 and the previous release driver. After installing the new 169.01 driver it started locking up. So its a driver bug or some sort of conflict introduced with the new one.

I had the same problem with lockups with the 169.01 drivers..in fact about all my games would lock up after these drivers..odd because so many have had success with them..I just went back to the old ones. We will all have new whql drivers before long..at least by novermber 16th ;)

methimpikehoses 10-30-07 02:12 AM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
Vsync OFF in global settings. (And it bumped me 10FPS... the number in the pic is the result of windowed mode.)

http://i156.photobucket.com/albums/t...g?t=1193728304

[EOCF] Tim 10-30-07 07:16 AM

Re: Crysis Problem x64 + DX10
 
Remember to also put display in single monitor performance mode,unfortunately forcing Vsync seems to kills fps, but from these benches, 32Bit is faster, but we'll see how it works when forcing Vsync isn't necessary.

Forceware 169.01
Windows Vista 64bit

1680x1050, No AA

All settings on Very High, except Shaders and Shadows, which are set to High.

Q6600 G0 : (1600)x9 : 3.6Ghz 1.5v
Corsair 2Gb : Dram 800Mhz 4-3-3-12-2T 2.1v
8800 GTX : 612 - 1500 - 2000Mhz



32Bit CPU Bench


Min : 12.30 - Max : 28.94 - Average : 22


32Bit GPU Bench


Min : 18.96 - Max : 28.94 - Average : 24


-----------------------------------------------------------------------


64Bit CPU Bench


Min : 8.58 - Max : 30.74 - Average : 21


64Bit GPU Bench


Min : 5.63 - Max : 28.94 - Average : 24


All times are GMT -5. The time now is 04:23 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.