nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Installing 100.14.19 on Ubuntu (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=101904)

lightstream 11-07-07 07:22 PM

Installing 100.14.19 on Ubuntu
 
Hi there,

I'm getting nowhere really slow in my attempts to get the Nvidia driver working on Ubuntu Gutsy, and really need some help.

I have downloaded the NVIDIA-Linux-x86-100.14.19-pkg1.run package, and got the linux headers for my kernel version (2.6.20-16).

When I run the installer, I get a message that it cannot find the headers. If I run it with the kernel source path option, it will attempt to compile but fails with a variety of different error messages.

The one I am getting now is "nvidia.ko failed to build!"

I made sure my system was properly set up (following the advice in the sticky in this forum), and really don't know what to do next.

Can anyone shed any light on this or suggest anything I could try?

Many thanks

netllama 11-07-07 07:59 PM

Re: Installing 100.14.19 on Ubuntu
 
Please see the forum sticky posts.

lightstream 11-08-07 01:52 AM

Re: Installing 100.14.19 on Ubuntu
 
1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by netllama
Please see the forum sticky posts.

Which sticky in particular? As I said in my post, I have checked the sticky and my system is correctly set up. However I had another look just now, and I cannot see anything which refers to my particular problem.

(I also read through the installer guide when I first attempted to build the nvidia driver, which was enlightening but unfortunately no dice, obviously)

I'm not expecting anyone to come and hold my hand, but if someone does know anything about this error, if they could just point me in the right direction I would be very glad of the help.

I've attached my install log in case it helps. Thanks a lot.

netllama 11-08-07 10:07 AM

Re: Installing 100.14.19 on Ubuntu
 
In your log, I see:
/bin/sh: scripts/genksyms/genksyms: not found

That is not a driver bug. You're missing scripts/genksyms/genksyms on your system. You'll need to talk to the Ubuntu folks about this.

lightstream 11-08-07 01:30 PM

Re: Installing 100.14.19 on Ubuntu
 
Thanks for taking the time netllama, I very much appreciate it.

I think Nvidia is fantastic for putting in the effort to create proper Linux drivers; I hope I didn't give the impression that I thought there was a problem with the drivers themselves, that certainly was not my intention.

I simply thought that someone on here might be able to quickly point me in the right direction, and you did, so thanks again.


All times are GMT -5. The time now is 07:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.