nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Crysis (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=59)
-   -   Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=102357)

Sowk 11-14-07 01:30 PM

Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
I run Windows XP 32bit

1920X1200 0AA/4XAF (High - In game)

Autoexec.cfg = on 2nd page of this thread

Pics *downsized for the majority 1024 X 600


UPDATE: They didn't upload correctly, I'll do tonight

agentkay 11-14-07 01:33 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
r_UseEdgeAA=1 (or 2 for another method, performance should be the same but some prefer one over the other)

r_TexturesStreaming=0 (if you want full textures in 32-bit on the mountain)

Sowk 11-14-07 01:53 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
Quote:

Originally Posted by agentkay
r_UseEdgeAA=1 (or 2 for another method, performance should be the same but some prefer one over the other))

Does it effect performance from not having r_UseEdgeAA at all?


Quote:

Originally Posted by agentkay
r_TexturesStreaming=0 (if you want full textures in 32-bit on the mountain)

I also tried that too, but during the GPU test it didn't seem to change anything, only while flying around the lookout did the textures seem to pop in on texture montain. Or does this for some reason only effect it while actually playing the game...

agentkay 11-14-07 01:59 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
Quote:

Originally Posted by Sowk
Does it effect performance from not having r_UseEdgeAA at all?

Performance hit shouldn't be huge at all. I remember some guy in the demo thread reported like 1fps hit.

Quote:

Originally Posted by Sowk
I also tried that too, but during the GPU test it didn't seem to change anything, only while flying around the lookout did the textures seem to pop in on texture montain. Or does this for some reason only effect it while actually playing the game...

It's a workaround, it disables texture streaming and depending on the amount of your system ram and vram you might experience textures popping up and since the GPU test has very fast camera movement it would explain what you saw. I have not see this problem during actual gameplay with 2GB and a GTX though.

Nanosuitguy 11-14-07 02:31 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
Hey Sowk have a look here; http://incrysis.com/forums/viewtopic...251365#p251365

Thats what u need to do to get highres mountain textures! ;)

If you want to know how AA works and the differances between the various AA kinds and levels have a look here in my thread: http://www.nvnews.net/vbulletin/show...90&postcount=1

jeffmd 11-14-07 02:49 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
If this is what edge aa was supposed to fix, then its not working, but is there a way to smooth out the edges of tree leaves and such? AA is working but there is still that hard edge on trees and the sky behind it.

Btw I dropped my resolution down to 720p (using very high DX10 settings) and turned on the aa. Visualy the game didnt suffer much at all (vs 1050 with no AA) and I gained an avg of 7 fps to run at 25fps. Definetly a frame rate I can enjoy for single player (multiplay of course usually need close to 40fps minimum).

Sowk 11-14-07 02:55 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
I think to me that the Digital and blocky edge look of brush, and leaves, and plams is the only thing keeping this game from photo realism. :(

Almost like the same effect that not turning on Supersampling AA for metal chain link fences in Source based games have.

With Supersample AA metal chain link fences in Source based games look Great!

agentkay 11-14-07 02:59 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
This is what EdgeAA does:

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...postcount=1901

Sowk 11-14-07 03:05 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
Quote:

Originally Posted by agentkay

EdgeAA = 2 looks good from the pic, but I would have to see it on my computer in motion.

Does make things look fat... lol

agentkay 11-14-07 03:12 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
Quote:

Originally Posted by Sowk
Does make things look fat... lol

True. :) Hopefully they will support true TRAA (MS or SS) later on because currently their vegetation renderer doesn't properly support it. Of course TRAA will always cause a larger performance hit (very large considering the amount of vegetation in Crysis) but having the option to use it would be nice.

ASUSEN7900GTX 11-14-07 03:14 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
r_DepthOfField = from 2 to 1 or 0.
e_detail_materials_view_dist_xy = 4096 or 8192.
e_terrain_normal_map = 0
r_TexturesStreaming = 0

Make sure that r_TexturesStreaming is at the end of the list.

where are these located?

agentkay 11-14-07 03:15 PM

Re: Crysis - Graphics Tweaking Questions and Answers
 
Create an autoexec.cfg in x:\Electronic Arts\Crytek\Crysis and copy/paste the lines into the file.


All times are GMT -5. The time now is 08:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.