nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Crysis (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=59)
-   -   Ran Demo at 100% VERY HIGH... now high/vhigh combo? wtf (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=102587)

Noodles 11-17-07 02:07 PM

Ran Demo at 100% VERY HIGH... now high/vhigh combo? wtf
 
something fishy going on here...

im not sure what the problem is... i mean, i know my rig can run all sets on very high... I JUST KNOW IT.. i did it with the demo... WINDOWED, at the incorrect resolution making it harder to process lagless....

but when i put all settings to VERY HIGH for some reason the cutscenes have a framerate of like 15 (im exageratng but have no real number) and the game is at what appears to be a LIMITED FRAMERATE.. (VERY LOW)

Is drivers my problem?

I wish I could figure out which setting it is... but the more i mess with the settings the greater i increase the chance of a crash.. which seem to be often enough already.

I run with NO AA, I have a CRT monitor anyhow, at 1260x1024, but i put "postprocess" or whatever that setting was on Very High any how... the only things i didnt put on very high were shadows and another setting or two that seemed unnecessary... the less important stuff... and magically no more lag???


again...something fishy going on here

agentkay 11-17-07 02:10 PM

Re: Ran Demo at 100% VERY HIGH... now high/vhigh combo? wtf
 
Can you check your system memory usage? The retail game has more textures, shaders etc. and can easily max out 2GB systems especially under Vista.

Noodles 11-17-07 02:52 PM

Re: Ran Demo at 100% VERY HIGH... now high/vhigh combo? wtf
 
I have 2 gigs of ddr3 though...

however, my 1333 ddr3 is running at 1066... and bios doesnt give me a higher option, but my MOBO says it utilizes 1333 ddr3

any easy fix for that problem?

john19055 11-18-07 04:04 PM

Re: Ran Demo at 100% VERY HIGH... now high/vhigh combo? wtf
 
I don't know what the deal is with the full retail version of the game ,It played perfect with the Demo ,but I am haveing all kinds of trouble with the retail version.Mouse want goe all the way across the screen ,so I can;t get to my setting ,lockups BSOD.They need to release a patch to fix some of these problems.

Absolution 11-19-07 09:53 PM

Re: Ran Demo at 100% VERY HIGH... now high/vhigh combo? wtf
 
Quote:

Originally Posted by Noodles
I have 2 gigs of ddr3 though...

however, my 1333 ddr3 is running at 1066... and bios doesnt give me a higher option, but my MOBO says it utilizes 1333 ddr3

any easy fix for that problem?

ram speed is blah

quantity > speed

i'd say try 4gb, but its probably not your problem, but 2gb isn't very much

windowed is a smaller resolution, leading to more fps (normally)


All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.