nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Crysis (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=59)
-   -   I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=103179)

Digital_Trans 11-26-07 06:18 PM

I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Okay I finally got Crysis to run in directx 9 under Windows Vista x64 I created a short cut icon on the desktop and made "G:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Bin64\Crysis.exe" -dx9 so the game could run under directx 9 I also downloaded Gaco's system.cfg file which I'm currently using the following layout on...

sys_spec_GameEffects = 3
sys_spec_ObjectDetail = 3
sys_spec_Particles = 3
sys_spec_Physics = 3
sys_spec_PostProcessing = 3
sys_spec_Quality = 3
sys_spec_Shading = 3
sys_spec_Shadows = 2
sys_spec_Texture = 3
sys_spec_VolumetricEffects = 3
sys_spec_Water = 3
sys_spec_Sound = 3

q_renderer = 3

r_sunshafts = 1
r_colorgrading = 1
r_UsePOM = 1
r_TexturesStreaming=0
r_UseEdgeAA = 2
r_WaterGodRays = 1

e_water_ocean_fft = 1
e_water_tesselation_amount = 10
e_detail_materials_view_dist_xy = 4096
e_detail_materials_view_dist_z = 256
e_view_dist_ratio_vegetation = 45

es_DebrisLifetimeScale = 1

g_battleDust_enable = 1
g_ragdollDistance = 40
g_ragdollMinTime = 20

q_Renderer = 3
q_ShaderFX = 3
q_ShaderGeneral = 3
q_ShaderGlass = 3
q_ShaderHDR = 3
q_ShaderIce = 3
q_ShaderMetal = 3
q_ShaderPostProcess = 3
q_ShaderShadow = 3
q_ShaderSky = 3
q_ShaderTerrain = 3
q_ShaderVegetation = 3
q_ShaderWater = 3

e_vegetation_sprites_distance_ratio = 1.5


Granted I've never had to do any of this stuff just to play a game but I don't shy away from learning something new that's tech savy knowledge is power! I guess the only other questions I have are as follows....
Is there anyway to make the light shine threw the trees and make the water look more real? I'm not seeing the sun ray effects or water effects. I'm also not seeing the rocks look textured unless I've done something wrong with the settings other then what I was directed to do.

agentkay 11-26-07 07:10 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Actually Gaco's 1.1 config should have most of the "very high" effects like the sun/moon light rays which only appear when a structure or tree is in the same direction with the sun/moon and the "very high" water effects are in it as well.

The easiest way to test it out is to just start it in DX10 with all settings on "very high" and compare it and if you have done it right you should see very little difference other than the framerate that is.

Responsible for DX10 "veryhigh" water waves:
e_water_ocean_fft = 1
e_water_tesselation_amount = 10

Responsible for sunrays visible once objects are in the line towards the sun:
r_sunshafts = 1

By the way, once you start the game in 64-bit, you don't need this line:
r_TexturesStreaming=0

Texture streaming is disabled by default once the game is launched in 64-bit. :)

Digital_Trans 11-26-07 08:07 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Where can I redown Gaco's 1.1 config please? I need to use those again!!!! :) Also when ever I run the game at 1920x1200 I get a widescreen black bar on the top and bottom of the screen anyway to get rid of that?

Quote:

Originally Posted by agentkay
Actually Gaco's 1.1 config should have most of the "very high" effects like the sun/moon light rays which only appear when a structure or tree is in the same direction with the sun/moon and the "very high" water effects are in it as well.

The easiest way to test it out is to just start it in DX10 with all settings on "very high" and compare it and if you have done it right you should see very little difference other than the framerate that is.

Responsible for DX10 "veryhigh" water waves:
e_water_ocean_fft = 1
e_water_tesselation_amount = 10

Responsible for sunrays visible once objects are in the line towards the sun:
r_sunshafts = 1


By the way, once you start the game in 64-bit, you don't need this line:
r_TexturesStreaming=0

Texture streaming is disabled by default once the game is launched in 64-bit. :)


agentkay 11-26-07 08:24 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Gaco's 1.01 config:

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...5&postcount=60

If you mean black bars on top and bottom during the cutscenes, thats normal and they can't be removed but the actual gameplay shouldn't have any black bars at 1920x1200 because that 16:10 resolution is natively supported.

Digital_Trans 11-26-07 08:44 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Quote:

Originally Posted by agentkay
Gaco's 1.01 config:

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...5&postcount=60

If you mean black bars on top and bottom during the cutscenes, thats normal and they can't be removed but the actual gameplay shouldn't have any black bars at 1920x1200 because that 16:10 resolution is natively supported.



I'm getting black bars during game play! :( while running at 1920x1200

agentkay 11-26-07 08:51 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Strange stuff, try to check who does the scaling (the display, the card, or centered etc.) in the Nvidia driver and default should be "display" IIRC. You can also force a resolution by adding this to your shortcut:

Crysis.exe +r_Width=1920 +r_Height=1200

Digital_Trans 11-26-07 09:18 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Quote:

Originally Posted by agentkay
Strange stuff, try to check who does the scaling (the display, the card, or centered etc.) in the Nvidia driver and default should be "display" IIRC. You can also force a resolution by adding this to your shortcut:

Crysis.exe +r_Width=1920 +r_Height=1200


Okay, got it fixed mate! Man this looks sweet!

All I did was add Gaco's 1.1 config file I'm still running in Directx 10 LOL!
Yahoo! bad ass settings great job! :D

Digital_Trans 11-26-07 09:59 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Okay, the last thing I need to know before moving on is how should I setup the graphic settings? I'll stay at 1920 X 1200 with 0AA But if you know of the settings for medium or high or higher let me know which has been the best known settings so far everyone with a high-end system like mine.

Digital_Trans 11-26-07 10:25 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
What do you have you're Crysis settings under in Advanced options?

Do you have a preferred listing of those settings please? I want to play tonight so please reply back a/sap cause this is going to be cool once you give me the heads up on the graphic settings under advanced options...thank you!

hell_of_doom227 11-26-07 10:32 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
I just finished first mission and uninstalled the game. I don't want to be a beta tester for crappy coded game. No thanks.
Let's go back to Barker's Jericho...

agentkay 11-26-07 10:35 PM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Quote:

Originally Posted by hell_of_doom227
I just finished first mission and uninstalled the game. I don't want to be a beta tester for crappy coded game. No thanks.
Let's go back to Barker's Jericho...

:lol: I didn't experience a single a bug in Crysis.

Lfctony 11-27-07 06:29 AM

Re: I finally got Crysis to run in directx 9 on Vista x64 but questions remain?
 
Quote:

Originally Posted by hell_of_doom227
I just finished first mission and uninstalled the game. I don't want to be a beta tester for crappy coded game. No thanks.
Let's go back to Barker's Jericho...

Bhawawahahahahahaahaha!!! :headexplode:


All times are GMT -5. The time now is 01:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.