nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Trouble Installing 169.04 (8800GT) x86_64 on Ubuntu 7.10 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=104360)

UBCToad 12-15-07 01:54 PM

Trouble Installing 169.04 (8800GT) x86_64 on Ubuntu 7.10
 
1 Attachment(s)
Hi all,
I have just received a new computer and am trying to install Ubuntu 7.10 on it. It seems to be working flawlessly except for the video driver.

My video card is Gigabyte GeForce 8800GT 600MHZ 512 MB 1.8GHZ DDR3 PCI-E.

I have searched both the Ubuntu web site and the NVidia web site and tried every suggestion I could find and have finally run out of options.
If this card is not yet supported for a system such as this please let me know.

Here is a list of what I tried to install the drivers:
1. Uninstalled Previous NVidia Drivers.
---sudo nvidia-installer --uninstall
---Previously I had installed 100.14.19 a couple of times and then 169.04. I can't be certain everything was uninstalled properly.
2. Verified I had all the required software. glibc reported so.6, not > 6. Also, Ubuntu ships with Xorg not XFree86.
3. Verify Kernel Sources, Header, and Devel packages are installed.
4. Quit X: sudo /etc/init.d/gdm stop
5. Installed the NVidia Drivers:
---sudo sh NVIDIA-Linux-x86_64-169.04-pkg2.run
---One reported warning:
---Unable to perform the runtime configuration check for library 'libcuda.so.1' ('/usr/lib32/libcuda.so.169.04'); assuming successful installation.
6. Start X: startx -- -logverbose 5
---sh: /sbin/lrm-video: not found
---(EE)NVIDIA(0): Failed to load the NVIDIA kernel module!
---(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
---(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
7. Created a bug report: sudo nvidia-bug-report.sh
---This has been attached (and bzipped as it was too large to upload as is).
8. Verified the location of installed files.
---Does not have a .o extension:
---/lib/modules/2.6.22-14-generic/kernel/drivers/video/nvidia.ko

As mentioned above I have attached the nvidia log file in a bz2 format since it was too large to attach as a .log file.

Thanks in Advance,
Adam.

UBCToad 12-15-07 07:49 PM

Re: Trouble Installing 169.04 (8800GT) x86_64 on Ubuntu 7.10
 
Yay, I have managed to get my drivers installed and working.
The process on the following thread is what I did to get it working (on page 3):
http://ubuntuforums.org/search.php?searchid=33086470
Specifically I think it was:
3. uninstall in synaptic nvidia kernel common. Do a search. apply the changes before exiting synaptic
It may also have had something to do with:
1. fix software sources "Download from" usa to main server. update the resources. It is in Administration->Software Sources.
Although there may have been more to it than that.

Thanks a tonne NVidia for your Linux Support!

t_riikonen 12-16-07 04:50 AM

Re: Trouble Installing 169.04 (8800GT) x86_64 on Ubuntu 7.10
 
Hi!

I have exactly the same problem as UBCToad. However I'm having NVidia GeForce 7300 LE and Kubuntu 7.10. Could you please post here the actions you did to solve the problem because the ubuntuforums http-link does not seem to work anymore?

UBCToad 12-16-07 05:12 AM

Re: Trouble Installing 169.04 (8800GT) x86_64 on Ubuntu 7.10
 
Odd that the forum thread would not work. I will copy and paste the solution post here. For a full history of the discussion see the thread, "Nvidia 169.04 & 8800GT HELP!! ARGH!," in the Ubuntu forum, "Absolute Beginner Talk"

Quote:

okay, now im reading a thread about build-essential recently being updated and breaking the 169 beta driver install. i been at this for 16 hours now.

here are my steps though mileage will vary.

1. fix software sources "Download from" usa to main server. update the resources. It is in Administration->Software Sources.
2. sudo apt-get install automake1.9 build-essential cvs libpango1.0-dev libgtk2.0-dev libgconf2-dev libglitz-glx-dev librsvg2-dev checkinstall libglade2-dev xserver-xorg-dev
3. uninstall in synaptic nvidia kernel common. Do a search. apply the changes before exiting synaptic
4. download the driver from nvidia http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=102509
5. log out of ubuntu after download is finished
6. hit ctrl+alt+F1
7. log into your username at the prompt in terminal
8. then in terminal cd /home/yourusername/Desktop
9. ls (just to see if your in the right directory where you downloaded the file in firefox)
10. sudo /etc/init.d/gdm stop
11. sudo sh NVIDIA-Linux-x86-169.04-pkg1.run (ignore the question or say no to kernel download during instal and have nvidia xconfig update the x)
12. "sudo reboot" in the terminal
13. add startup file to system->preference->sessions "nvidia-settings --load-config-only"
14. color correction is under system tools->nvidia x server settings. 1.240 for gamma correction under "x server color correction contrast 4096 sync to vblank"
15. sudo gedit /etc/X11/xorg.conf and add this line to it.

add this to this section "Option "NoLogo" "true""


Section "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "true"
EndSection

16. test in terminal glxgears
Hope this helps.

t_riikonen 12-17-07 10:34 AM

Re: Trouble Installing 169.04 (8800GT) x86_64 on Ubuntu 7.10
 
No it didn't. After reboot the PC totally jammed. I solved the problem by installing 32-bit version of Kubuntu 7.10 and 32-bit NVidia beta drivers. There were no problems at all. Everything went fine. It's mystical why 64-bit distro behaves so much differently...


All times are GMT -5. The time now is 05:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.