nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA FreeBSD (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Need help with Direct Rendering (1.0-9639) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=107951)

milky-wayz 02-12-08 07:35 PM

Need help with Direct Rendering (1.0-9639)
 
Here is my Xorg.0.log
it seems everything load fine but not direct rendering. thankful for every hint. I left some stuff out of the log because it was to long.
Code:

X Window System Version 7.2.0
Release Date: 22 January 2007
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2
Build Operating System: FreeBSD 6.2-RELEASE i386
Current Operating System: FreeBSD unknown 6.2-RELEASE FreeBSD 6.2-RELEASE #0: Fri Jan 12 10:40:27 UTC 2007    root@dessler.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC i386
Build Date: 11 September 2007
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Feb 13 02:21:17 2008
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "X.org Configured"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |  |-->Monitor "Monitor0"
(**) |  |-->Device "Card0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/".
        Entry deleted from font path.
        (Run 'mkfontdir' on "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/").
(**) FontPath set to:
        /usr/local/lib/X11/fonts/misc/,
        /usr/local/lib/X11/fonts/freefont-ttf/,
        /usr/local/lib/X11/fonts/TTF/,
        /usr/local/lib/X11/fonts/OTF/,
        /usr/local/lib/X11/fonts/Type1/,
        /usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/
(**) RgbPath set to "/usr/local/share/X11/rgb"
(**) ModulePath set to "/usr/local/lib/xorg/modules"
(II) Loader magic: 0x819e340
(II) Module ABI versions:
        X.Org ANSI C Emulation: 0.3
        X.Org Video Driver: 1.1
        X.Org XInput driver : 0.7
        X.Org Server Extension : 0.3
        X.Org Font Renderer : 0.5
(II) Loader running on freebsd
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules//libpcidata.so
(II) Module pcidata: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1
(--) Using syscons driver with X support (version 2.0)
(--) using VT number 9



(II) PCI: End of PCI scan
(II) Host-to-PCI bridge:
(II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (0,0,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 0 I/O range:
        [0] -1        0        0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[b]
(II) Bus 0 non-prefetchable memory range:
        [0] -1        0        0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[b]
(II) Bus 0 prefetchable memory range:
        [0] -1        0        0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[b]
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 1: bridge is at (0:1:0), (0,1,1), BCTRL: 0x000b (VGA_EN is set)
(II) Bus 1 non-prefetchable memory range:
        [0] -1        0        0xfca00000 - 0xfeafffff (0x2100000) MX[b]
(II) Bus 1 prefetchable memory range:
        [0] -1        0        0xe7f00000 - 0xf7efffff (0x10000000) MX[b]
(II) PCI-to-ISA bridge:
(II) Bus -1: bridge is at (0:17:0), (0,-1,-1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(--) PCI:*(1:0:0) nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] rev 178, Mem @ 0xfd000000/24, 0xe8000000/27, BIOS @ 0xfeaf0000/16



(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.13.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9639
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "xtrap"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libxtrap.so
(II) Module xtrap: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(II) Loading extension DEC-XTRAP
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/fonts//libfreetype.so
(II) Module freetype: vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
        compiled for 7.2.0, module version = 2.1.0
        Module class: X.Org Font Renderer
        ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "type1"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/fonts//libtype1.so
(II) Module type1: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.0.2
        Module class: X.Org Font Renderer
        ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font Type1
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.9639
        Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/input//mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.1.1
        Module class: X.Org XInput Driver
        ABI class: X.Org XInput driver, version 0.7
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/input//kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.1.0
        Module class: X.Org XInput Driver
        ABI class: X.Org XInput driver, version 0.7
(II) NVIDIA dlloader X Driver  1.0-9639  Mon Apr 16 19:34:05 PDT 2007
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.3
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules//libramdac.so
(II) Module ramdac: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 7.2.0, module version = 0.1.0
        ABI class: X.Org Video Driver, version 1.1
(II) resource ranges after xf86ClaimFixedResources() call:
       
(II) Setting vga for screen 0.
(==) NVIDIA(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "true"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce2 MX/MX 400 at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 65536 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 03.11.01.48.00
(II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 4X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are not supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce2 MX/MX 400 at
(--) NVIDIA(0):    PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0):    Chuntex (CRT-0)
(--) NVIDIA(0): Chuntex (CRT-0): 350.0 MHz maximum pixel clock
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-0
(WW) NVIDIA(0): No valid modes for "1024x786_85"; removing.
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0):    "1280x1024_85"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 1024
(--) NVIDIA(0): DPI set to (90, 96); computed from "UseEdidDpi" X config
(--) NVIDIA(0):    option
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC?  No, I don't.
(II) resource ranges after preInit:
        [0] 0        0        0xe8000000 - 0xefffffff (0x8000000) MX[b]
        [1] 0        0        0xfd000000 - 0xfdffffff (0x1000000) MX[b]
        [2] -1        0        0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[b]E(B)
        [3] -1        0        0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
        [4] -1        0        0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
        [5] -1        0        0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
        [6] -1        0        0xfebffc00 - 0xfebfffff (0x400) MX[b]E
        [7] -1        0        0xfebff800 - 0xfebffbff (0x400) MX[b]E
        [8] -1        0        0xf8000000 - 0xf7ffffff (0x0) MX[b]EO
        [9] -1        0        0xfeaf0000 - 0xfeafffff (0x10000) MX[b](B)
        [10] -1        0        0xe8000000 - 0xefffffff (0x8000000) MX[b](B)
        [11] -1        0        0xfd000000 - 0xfdffffff (0x1000000) MX[b](B)
        [12] 0        0        0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS[b](OprD)
        [13] 0        0        0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS[b](OprD)
        [14] 0        0        0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS[b](OprD)
        [15] -1        0        0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
        [16] -1        0        0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[b]
        [17] -1        0        0x0000e800 - 0x0000e8ff (0x100) IX[b]E
        [18] -1        0        0x0000ec00 - 0x0000ecff (0x100) IX[b]E
        [19] -1        0        0x0000e400 - 0x0000e4ff (0x100) IX[b]E
        [20] -1        0        0x0000e000 - 0x0000e0ff (0x100) IX[b]E
        [21] -1        0        0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[b]E
        [22] -1        0        0x0000fc00 - 0x0000fcff (0x100) IX[b]E
        [23] -1        0        0x0000c400 - 0x0000c4ff (0x100) IX[b]E
        [24] -1        0        0x0000c800 - 0x0000c8ff (0x100) IX[b]E
        [25] -1        0        0x0000cc00 - 0x0000ccff (0x100) IX[b]E
        [26] -1        0        0x0000d000 - 0x0000d0ff (0x100) IX[b]E
        [27] -1        0        0x0000d400 - 0x0000d4ff (0x100) IX[b]E
        [28] -1        0        0x0000d800 - 0x0000d8ff (0x100) IX[b]E
        [29] 0        0        0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS[b](OprU)
        [30] 0        0        0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS[b](OprU)
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024_85"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(**) Option "dpms"
(**) NVIDIA(0): DPMS enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-APPGROUP
(II) Initializing built-in extension XAccessControlExtension
(II) Initializing built-in extension SECURITY
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing built-in extension XEVIE
(II) Initializing extension GLX
(**) Option "Protocol" "auto"
(**) Mouse0: Device: "/dev/sysmouse"
(**) Mouse0: Protocol: "auto"
(**) Option "CorePointer"
(**) Mouse0: Core Pointer
(**) Option "Device" "/dev/sysmouse"
(==) Mouse0: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
(**) Mouse0: ZAxisMapping: buttons 4, 5, 6 and 7
(**) Mouse0: Buttons: 11
(**) Option "CoreKeyboard"
(**) Keyboard0: Core Keyboard
(**) Option "Protocol" "standard"
(**) Keyboard0: Protocol: standard
(**) Option "AutoRepeat" "500 30"
(**) Option "XkbRules" "xorg"
(**) Keyboard0: XkbRules: "xorg"
(**) Option "XkbModel" "pc105"
(**) Keyboard0: XkbModel: "pc105"
(**) Option "XkbLayout" "de"
(**) Keyboard0: XkbLayout: "de"
(**) Option "XkbVariant" "nodeadkeys"
(**) Keyboard0: XkbVariant: "nodeadkeys"
(**) Option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch,keypad:legacy,altwin:super_win,eurosign:e"
(**) Keyboard0: XkbOptions: "lv3:ralt_switch,keypad:legacy,altwin:super_win,eurosign:e"
(**) Option "CustomKeycodes" "off"
(**) Keyboard0: CustomKeycodes disabled
(II) XINPUT: Adding extended input device "Keyboard0" (type: KEYBOARD)
(II) XINPUT: Adding extended input device "Mouse0" (type: MOUSE)
(II) Mouse0: SetupAuto: hw.iftype is 4, hw.model is 0
(II) Mouse0: SetupAuto: protocol is SysMouse


milky-wayz 02-12-08 08:02 PM

Re: Need help with Direct Rendering (1.0-9639)
 
dmesg gives me this:

Code:

NVRM: API mismatch: the client has the version 1.0-9629, but
NVRM: this kernel module has the version 1.0-9639.  Please
NVRM: make sure that this kernel module and all NVIDIA driver
NVRM: components have the same version.

so i need to clean the old version, but what is the client?

milky-wayz 02-12-08 09:31 PM

Re: Need help with Direct Rendering (1.0-9639)
 
Okay, i found a solution.

I have removed all nvidia libs (exspecially thos in /compat/linux//lib//usr/lib and others and make installed the driver again, even libGL where i founnd them with $locate kldunloaded the module, deleted the module. Direct Rendering is now working.


All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.