nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=110982)

LucidTaZ 04-02-08 09:45 AM

8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen)
 
1 Attachment(s)
Hi,

First of all, here are my specs:
CPU: AMD64 X2 5600+
Memory: 4x 1GB Kingston
Graphics Card: nVidia GeForce 8600 GTS with 256MB memory.
OS: Ubuntu Linux 7.10 (Gutsy Gibbon)

Okay, this computer is brand new, and everything works perfectly in Windows, so I don't think it's a hardware problem. I installed the NVIDIA-Linux-x86_64-169.12 driver a few weeks ago when I still had 2GB of RAM. Everything worked back then. But when I installed 2GB RAM extra, my screen went blank right before the graphical login screen would appear. I also don't hear any sounds that I usually hear when the login screen appears. It still works in Windows.

So I thought maybe it's a bug in the driver. Can anyone help me please? :)

mlauss 04-02-08 01:39 PM

Re: 8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen)
 
according to the log you're using the "vesa" driver!
As root, open the file /etc/X11/xorg.conf in an editor, look for the line

Driver "vesa"

and replace "vesa" with "nvidia", then log off and on again.

pe1chl 04-02-08 02:30 PM

Re: 8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen)
 
There are known problems with using (nearly) 4GB of memory, try to use the search function.

zander 04-02-08 02:40 PM

Re: 8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen)
 
Just to clarify, however: there are no known NVIDIA Linux graphics driver bugs with large memory configurations.

tec-buck 04-02-08 02:55 PM

Re: 8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen)
 
If you struggle with vi, as I do, you could add "linux 3" as an argument to the boot loader. This makes the system bootup to init 3. After that I would run the nvidia-xconfig command and let let it configure your xorg file. Reboot or run startx.

LucidTaZ 04-02-08 07:00 PM

Re: 8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen)
 
Quote:

Originally Posted by mlauss
according to the log you're using the "vesa" driver!
As root, open the file /etc/X11/xorg.conf in an editor, look for the line

Driver "vesa"

and replace "vesa" with "nvidia", then log off and on again.

I could not log on when using the nvidia driver. The screen would be black and I couldn't access the other terminals.

This log file was made with recovery mode bootup.

As for the other replies: thanks, I will look into it later when I have more time. :)

LucidTaZ 04-03-08 05:12 AM

Re: 8600 GTS and 4GB of RAM (blank screen)
 
Updating my motherboard BIOS solved this problem. :)


All times are GMT -5. The time now is 02:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.