nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Color/Edge Distortion with TwinView on two CRTs (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=11330)

Shango 05-06-03 01:18 AM

Color/Edge Distortion with TwinView on two CRTs
 
I just got an MSI GF 4 TI 4200 today and am having some troubles with TwinView.

The display spans both desktops properly, GL apps work. But the colors on what ever monitor is plugged into the DVI port (via VGA adaptor) have a heavy green hue and the edges of bright colors bleed to the right. If I take a screen cap everything looks fine.

I took a digital photo which can be viewed here:
http://atomichamster.org/~fool/twinview/distortion.jpg

As you can see, the OSD for monitor settings shows up correctly, but everything else is distorted.

My XF86Config-4 file:
http://atomichamster.org/~fool/twinview/XF86Config-4

And the startup messages from Xfree86.0.log:
http://atomichamster.org/~fool/twinview/XFree86.0.log

I tried rebuilding my kernel without framebuffer support but that didn't effect anything.

I am using the debian packaged 4349 drivers.

Any help is greatly appreciated.

Shango 05-08-03 01:33 AM

This should be updated to note that after further testing the problem persists during any use of the DVI head. In the console, with both the nvidia and the nv driver.

I also tried different DVI to VGA adaptors same results.

Defective card?

Shango 05-08-03 12:11 PM

The return period on my card is approaching an end so if nobody has any other suggestions I am going to return it as defective.

I tried using the 4363 drivers with no success.

Thanks

--

Distro: Debian SID
Processor: 2 x 933 PIII
Motherboard: Abit VP6

/proc/driver/nvidia/version
NVRM version: NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4349 Thu Mar 27 19:00:02 PST 2003
GCC version: gcc version 3.2.3

/proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce4 Ti 4200 with AGP8X
IRQ: 5
Video BIOS: 04.28.20.05.11
Card Type: AGP

/proc/driver/nvidia/agp/card
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 2x 1x
Registers: 0x1f000213:0x1f000102

/proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
Host Bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C693A/694x [Apollo PRO133x]
Fast Writes: Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 2x 1x
Registers: 0x1f000213:0x00000102

/proc/driver/nvidia/agp/status
Status: Enabled
Driver: AGPGART (inactive)
AGP Rate: 2x
Fast Writes: Disabled
SBA: Disabled

A log of the output from startx with verbose 10 can be found here:
http://atomichamster.org/~fool/twinview/xlog


All times are GMT -5. The time now is 08:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.