nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA FreeBSD (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47)
-   -   173.14.05 problems (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=114517)

alexdupre 06-09-08 04:24 AM

173.14.05 problems
 
1) Doesn't compile on 6.3. Patch:
Code:

--- src/nv-freebsd.h.orig      2008-06-09 08:40:34.000000000 +0200
+++ src/nv-freebsd.h    2008-06-09 08:42:42.000000000 +0200
@@ -271,7 +271,7 @@
 #define PAT_WRITE_BACK          0x06
 #endif

-#if __FreeBSD_version < 700055
+#if __FreeBSD_version < 602110 || __FreeBSD_version >= 700000 && __FreeBSD_version < 700055
 static inline int pmap_change_attr(vm_offset_t va, vm_size_t size, int mode)
 {
    vm_offset_t tmp;
@@ -310,7 +310,7 @@

 static inline void pmap_unmapdev_attr(vm_offset_t va, vm_size_t size)
 {
-#if __FreeBSD_version < 700055
+#if __FreeBSD_version < 602110 || __FreeBSD_version >= 700000 && __FreeBSD_version < 700055
    vm_offset_t tmp;

    if (va != 0) {

2) Doesn't work with my GeForce 6100: when X starts, all seems ok, the Xorg.0.log is ok, but on the screen there is only one-pixel row filled at the top and the rest of the screen is black.

nORKy 06-11-08 03:18 AM

Re: 173.14.05 problems
 
I installed the patch, but, now, I have a new build error (freebsd 6.3-RELEASE)

Code:

cc -O2 -fno-strict-aliasing -pipe -DNV_VERSION_STRING=\"173.14.05\" -D__KERNEL__ -DNVRM -UDEBUG -U_DEBUG -DNDEBUG -O -Werror -D_KERNEL -DKLD_MODULE -nostdinc -I-  -I/src -I. -I@ -I@/contrib/altq -I@/../include -finline-limit=8000 -fno-common  -mno-align-long-strings -mpreferred-stack-boundary=2  -mno-mmx -mno-3dnow -mno-sse -mno-sse2 -ffreestanding -Wall -Wredundant-decls -Wnested-externs -Wstrict-prototypes  -Wmissing-prototypes -Wpointer-arith -Winline -Wcast-qual  -fformat-extensions -std=c99 -c nvidia_subr.c
nvidia_subr.c:654: error: conflicting types for 'nv_os_agp_init'
./nv-freebsd.h:406: error: previous declaration of 'nv_os_agp_init' was here
nvidia_subr.c:654: error: conflicting types for 'nv_os_agp_init'
./nv-freebsd.h:406: error: previous declaration of 'nv_os_agp_init' was here
nvidia_subr.c:739: error: conflicting types for 'nv_os_agp_teardown'
./nv-freebsd.h:407: error: previous declaration of 'nv_os_agp_teardown' was here
nvidia_subr.c:739: error: conflicting types for 'nv_os_agp_teardown'
./nv-freebsd.h:407: error: previous declaration of 'nv_os_agp_teardown' was here
*** Error code 1

Stop in /usr/ports/x11/nvidia-driver/work/NVIDIA-FreeBSD-x86-173.14.05/src.
*** Error code 1


alexdupre 06-11-08 06:53 AM

Re: 173.14.05 problems
 
I suspect you are using the port with WITH_FREEBSD_AGP (or manually defining NV_SUPPORT_OS_AGP). Using the nvidia agp driver I haven't such error.

nORKy 06-11-08 08:08 AM

Re: 173.14.05 problems
 
Quote:

Originally Posted by alexdupre (Post 1678115)
I suspect you are using the port with WITH_FREEBSD_AGP (or manually defining NV_SUPPORT_OS_AGP). Using the nvidia agp driver I haven't such error.

yes ! It builds now.

But... (lol)

Code:

(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
dlopen: /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so: Undefined symbol "_nv
000040gl"
(EE) Failed to load /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) UnloadModule: "glx"

So, what is the problem with liblgx ???
I try to reinstall xorg-server, xorg-librairie, nvidia-driver, reload nvidia.ko, but _nv000040gl is still unknown...

alexdupre 06-11-08 04:21 PM

Re: 173.14.05 problems
 
Quote:

Originally Posted by alexdupre (Post 1675982)
2) Doesn't work with my GeForce 6100: when X starts, all seems ok, the Xorg.0.log is ok, but on the screen there is only one-pixel row filled at the top and the rest of the screen is black.

It works with my GeForce 6200, even if there is *still* the problem with the dead consoles.

alexdupre 06-12-08 06:36 AM

Re: 173.14.05 problems
 
The FreeBSD port now compiles without patches (and with FreeBSD AGP, too).

rnejdl 06-12-08 09:03 AM

Re: 173.14.05 problems
 
http://www.freshports.org/x11/nvidia-driver

They just fixed the builds for AGP and FreeBSD 6.x. Not sure what they did as it appears to be only a change to the Makefile.

Rusty

zander 06-13-08 12:42 PM

Re: 173.14.05 problems
 
Thank you for reporting these problems. I'll take a look and get this fixed for future driver releases.


All times are GMT -5. The time now is 11:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.