nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   GeForce 9800 GX2 and TwinView (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115089)

bgreen 06-20-08 01:10 AM

GeForce 9800 GX2 and TwinView
 
1 Attachment(s)
Hello,

Is it possible to use TwinView with the GeForce 9800 GX2?

It is not working for me, but it may be a hardware problem.
I do not have the MultiGPU or SLI options enabled.
The XServer log does not report a problem with enabling TwinView, but it instead reports that only one display was found.

I have two displays connected to the card, though the status light for the second DVI connector is yellow rather than green. The TwinView-enabled xorg.conf configuration I am using works fine when a GeForce 8800 is plugged in.

My nvidia-bug-report.log is attached.

holashh 06-24-08 03:39 AM

Re: GeForce 9800 GX2 and TwinView
 
Hi, I have the same problem, but I use nvidia-xconfig "--enable-all-gpus --twinview --sli-Off --multigpu=Off" and I have 2 monitors output, but if I start aplication which I need to run, it`s not like twinview, but desktop has this behavior.

Please some advice ;). It`s drive me crazy

holashh 06-24-08 08:39 AM

Re: GeForce 9800 GX2 and TwinView
 
1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by holashh (Post 1691744)
Hi, I have the same problem, but I use nvidia-xconfig "--enable-all-gpus --twinview --sli-Off --multigpu=Off" and I have 2 monitors output, but if I start aplication which I need to run, it`s not like twinview, but desktop has this behavior.

Please some advice ;). It`s drive me crazy

Hi I SOLVED it, it was big battle, but i won.
My xorg.conf is bellow, it`s working for me :D

holashh 06-24-08 08:41 AM

Re: GeForce 9800 GX2 and TwinView
 
Quote:

Originally Posted by holashh (Post 1691744)
Hi, I have the same problem, but I use nvidia-xconfig "--enable-all-gpus --twinview --sli-Off --multigpu=Off" and I have 2 monitors output, but if I start aplication which I need to run, it`s not like twinview, but desktop has this behavior.

Please some advice ;). It`s drive me crazy

Hi I SOLVED it, it was big battle, but i won.
My xorg.conf is bellow, it`s working for me :D

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder63) Mon May 19 00:33:37 PDT 2008

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
# Identifier "Multihead layout"
Screen 0 "Screen0"
Screen 1 "Screen1" LeftOf "Screen0"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "fbdevhw"
Load "record"
Load "freetype"
Load "type1"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AIGLX" "on"
Option "Xinerama" "on
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us+inet"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9800 GX2"
BusID "PCI:3:0:0"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9800 GX2"
BusID "PCI:4:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
# Option "TwinView" "True"
# Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
Option "MultiGPU" "Off"
Option "SLI" "Off"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
# Option "TwinView" "True"
# Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
Option "MultiGPU" "Off"
Option "SLI" "Off"
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

ubuntu-addict 04-30-09 10:21 PM

Re: GeForce 9800 GX2 and TwinView
 
this xorg.conf doesn't give me twinview :s
It's like if I use nvidia-settings and use "xinerama" in Separate X screen. So... still no twinview!


All times are GMT -5. The time now is 03:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.