nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA GeForce 200 Series (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Upgrade would be worth it? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115210)

pRATTICUS 06-22-08 12:11 PM

Upgrade would be worth it?
 
Hey guys, my current hardware is in my signature.

Given that I currently play LotRO and will be going to WAR when it comes out, would you think my gains in going to a GTX280 would be my wisest choice?

I haven't upgraded since Nov'06 and with the launch of the 200 series, I am itching to do something.

Thanks in advance.

*EDIT* sorry, sig added in a post below.

Wolken007 06-22-08 12:13 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
you don't have a signature - no current hardware list.

CaptNKILL 06-22-08 12:13 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
Err...

You don't have a signature.

pRATTICUS 06-22-08 12:14 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
Hehe, I just noticed that - I used to, but it's been awhile since I posted so it disappeared somehow. Sig added - sorry :o

Wolken007 06-22-08 12:17 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
I don't have a GTX280, but if you are gaming on a 30" screen with any amount of AA applied, it sounds like you could see some benefits from a GTX280.

pRATTICUS 06-22-08 12:44 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
Yeah, from reading the reviews it seems like the minimum framerate at 2560x1600 with AA/AF is where the GTX280 will show me returns.

What about the other hardware? Is $600 better spent elsewhere first?

Also, what is the anticipated release date for the competitor from AMD/ATi - is this something to wait and see if it is only a couple of weeks?

CaptNKILL 06-22-08 12:48 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
Your CPU should be fine.

Some games would show a good increase from a Core 2 overclocked to 4Ghz or so, but I wouldn't worry about it right now. Yours should be pretty good for most games.

LT.Schaffer 06-22-08 01:02 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
I would also like to ask the same question... should i upgrade to a 280 or 260?

or wait?

Thanks in advance..

I play @ 1680X1050

Also anyone care to try Armed Assault to see if the 280 improves FPS?

pRATTICUS 06-29-08 02:55 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
Did a little more research and the money burned a little more hole in my pocket.

Can any of you tell me if the following PSU will run a GTX 280 - I think my question is primarily will the connectors work?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817194004

Also, does anyone have any real-world results on 2560x1600 in LotRO?

spajdr 06-29-08 03:34 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
Quote:

Originally Posted by pRATTICUS (Post 1697695)
Did a little more research and the money burned a little more hole in my pocket.

Can any of you tell me if the following PSU will run a GTX 280 - I think my question is primarily will the connectors work?

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817194004

Also, does anyone have any real-world results on 2560x1600 in LotRO?

well you have two PCIE 6pin connectors, thats enough for 8pin PCIE to two 6pin connector adapter, but card also have 6pin PCIE to molex (like old PATA dvd rom uses or HDD), so you should be ok, but i think some cards didnt even have 8pin to two 6pin connector adapter, so make sure that bundle will include it, Asus have it.

Lfctony 06-29-08 03:34 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
With only two rails, I don't think so.. You'd need at least 4 rails, with two dedicated to the video card, 1 for the CPU and the other for peripherals etc... With only two, the video card will share one rail with the CPU and most likely overload it... I had a 600w PSU that was much better, but it had four rails at 18A each... It's going to be one close call...

spajdr 06-29-08 03:39 PM

Re: Upgrade would be worth it?
 
Quote:

Originally Posted by Lfctony (Post 1697715)
With only two rails, I don't think so.. You'd need at least 4 rails, with two dedicated to the video card, 1 for the CPU and the other for peripherals etc... With only two, the video card will share one rail with the CPU and most likely overload it... I had a 600w PSU that was much better, but it had four rails at 18A each... It's going to be one close call...

Nah its ok, friend have only enermax 500W and GTX 280 and it works nicely :)


All times are GMT -5. The time now is 05:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.