nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA GeForce 200 Series (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=60)
-   -   GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop. (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115542)

turdhat 06-28-08 02:26 PM

GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
Anyone else getting this or heard about it ? Running 177.41. Uninstlalled Rivatuner and Ati tool as well and still stuck at stock 3d speeds when no 3d apps are running. There is nothing in my startup in msconfig that I can see that would be causing this and as I said rivatuner and Ati tool are uninstalled.

wollyka 06-28-08 04:59 PM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
u mean stuck @ 100%? my card do that.. if it reaches 100% Fan speed, it won't go down even if no 3D app is running and the temp are low in the 50s

K007 06-28-08 09:56 PM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
i think he is talking about the clock speeds

jAkUp 06-29-08 12:20 AM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
What O.S?

turdhat 06-29-08 07:02 AM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
Well now its ok.... I reloaded drivers twice and I cant explain why the clocks were getting stuck...

Dazz 06-29-08 07:36 AM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
Reviewers have brought this up also. Seems to only effect the GTX 280, the 260 does not seem to be effected.

wollyka 06-29-08 02:47 PM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
Quote:

Originally Posted by K007 (Post 1697228)
i think he is talking about the clock speeds

yeah, silly me :)
no problem here

azian257 06-29-08 04:15 PM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
I found this the other day in a hardocp thread:

Quote:

2). The GTX 200 series power saving features do NOT work on an Intel platform. That’s right. I thought I was the odd one out when I saw countless other websites posting about the down-clocks and down-voltages, whereby the GPU settles at 300Mhz Memory to 100Mhz etc when no 3D app is running. What some of them failed to state was that they only achieved this on an Nvidia platform; while ALL the reviews out there failed to warn consumers that this does NOT work on an Intel platform at all. The writeups out there further confuse you by stating the downclocks are achieved in drivers, while only the full hybrid power features, i.e., shutting down the GPU and offloads 2D to the onboard IGP require an Nvidia platform. They just don’t know what they are talking about.

This was confirmed after a 30 minute phone conversation with an XFX engineer, the manufacturer of my GTX 280.

What this translates to is that all the idle power consumption graphs you saw on reviews over the GTX 200 series do NOT apply to an Intel platform. Again, out of the 15 odd reviews out there, not one, I repeat, NOT A SINGLE ONE, bothered to state this clearly. Whats the user footprint in the real world with an Nvidia platform? 0.1% of the PC population?
But this thread, it seems indeterminate of what the cause of the issue really is..
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1318229

K007 06-30-08 04:42 AM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
lol....if this is true...then shame on nvidia -.-...and review sites for not revealing this.

luigimita 06-30-08 07:20 AM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
Quote:

Originally Posted by K007 (Post 1698084)
lol....if this is true...then shame on nvidia -.-...and review sites for not revealing this.

i use my 280gtx with asus m2n32sli (chipset nforce 590SLI) and i don't have this problem ;)

K007 06-30-08 07:29 AM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
Quote:

Originally Posted by luigimita (Post 1698138)
i use my 280gtx with asus m2n32sli (chipset nforce 590SLI) and i don't have this problem ;)

i think they mean x38/p35/x48/etc not nvidia chipsets.

nekrosoft13 06-30-08 07:35 AM

Re: GTX280 stuck at 3d speeds even at desktop.
 
great how everyone jumps to conclusions. maybe it is a bug, not some mass conspiracy.

or maybe just a feature that is not possible on intel chipsets.


All times are GMT -5. The time now is 09:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.