nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Rebuilding nVidia Driver /dev/nvidia1 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=1162)

danwarner2002 08-26-02 10:18 AM

Rebuilding nVidia Driver /dev/nvidia1
 
After successfully rebuilding the RPM packages (I had downloaded the right ones) and ran the test program nvcheck.sh it failed.

It said that the location /dev/nvidia1 did not exist or that it hadn't loaded properly.

Whats wrong?

Dan

logan 08-26-02 11:41 AM

make sure the device exists..

You should see nvidia0,1,2,3 and nvidiactl in /dev.

If one or more are missing, run the following:
mknod /dev/nvidia0 c 195 0 ; chmod 666 /dev/nvidia0
mknod /dev/nvidia1 c 195 1 ; chmod 666 /dev/nvidia1
mknod /dev/nvidia2 c 195 2 ; chmod 666 /dev/nvidia2
mknod /dev/nvidia3 c 195 3 ; chmod 666 /dev/nvidia3
mknod /dev/nvidiactl c 195 255 ; chmod 666 /dev/nvidiactl

Thunderbird 08-26-02 12:19 PM

/dev/nvidia1 is only needed when you have more than one nvidia card. nvidia0 is used for card1, nvidia1 for card2 ...

So that doesn't have to be that serious.

logan 08-26-02 01:04 PM

Could be a sign of a greater problem though, maybe makedevices.sh failed to run or crapped out after creating the first device...

Trashed rpm maybe.. Hard to say


All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.