nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Minor annoyance with tv-out (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=11658)

MikeSlapper 05-12-03 02:41 PM

Minor annoyance with tv-out
 
1 Attachment(s)
I've succesfully used the attached XF86Config to start a secondary x-server which I can use to watch movies.
This works fine, but its a bit annoying that when the secondary x-server starts, the monitor "switches" (the familiear "click" sound when it switches resolutions) a few times before starting the server.
This is, of course, a minor problem I can live with but I was hoping someone had a solution to this problem. Here are the last couple of lines from my log file, which I guess are the ones of interest:

(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
(II) NVIDIA(0): AGP 4X successfully initialized
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768,1024x768"
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(II) Loading extension NV-GLX
(II) [GLX]: Initializing GLX extension
(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
(II) NVIDIA(0): AGP 4X successfully initialized
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768,1024x768"
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(II) Loading extension NV-GLX
(II) [GLX]: Initializing GLX extension
(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
(II) NVIDIA(0): AGP 4X successfully initialized
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768,1024x768"
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(II) Loading extension NV-GLX
(II) [GLX]: Initializing GLX extension
GetModeLine - scrn: 0 clock: 65000
GetModeLine - hdsp: 1024 hbeg: 1048 hend: 1184 httl: 1344
vdsp: 768 vbeg: 771 vend: 777 vttl: 806 flags: 0
GetModeLine - scrn: 0 clock: 65000
GetModeLine - hdsp: 1024 hbeg: 1048 hend: 1184 httl: 1344
vdsp: 768 vbeg: 771 vend: 777 vttl: 806 flags: 0
GetModeLine - scrn: 0 clock: 65000
GetModeLine - hdsp: 1024 hbeg: 1048 hend: 1184 httl: 1344
vdsp: 768 vbeg: 771 vend: 777 vttl: 806 flags: 0
GetModeLine - scrn: 0 clock: 65000
GetModeLine - hdsp: 1024 hbeg: 1048 hend: 1184 httl: 1344
vdsp: 768 vbeg: 771 vend: 777 vttl: 806 flags: 0

I have a Geforce4 TI4200 running on Suse 8.1
Any help would be appreciated,
Thanks.

Thunderbird 05-12-03 04:36 PM

What might help is to read Appendix R of the driver REAME. (or whatever the letter is now)

It contains another way of twinview. In a way that each head of your videocard has its own X Display, so that two servers aren't needed..

Good luck.


All times are GMT -5. The time now is 06:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.