nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA GeForce 200 Series (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=60)
-   -   PSU For GTX 280 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=116606)

dante 07-21-08 10:11 AM

PSU For GTX 280
 
From what I read on these forums is that you need a 6pin and 8pin connector native on your psu for this card. Link below is the psu I have now. It does not mention any 8pin connectors though. Also, does it have enough muscle to run the 280?? Thanks

http://www.newegg.com/Product/Produc...817104014#spec

Ninja Prime 07-21-08 10:44 AM

Re: PSU For GTX 280
 
You're in the same boat as me, I have a Corsair HX620, our power supplies have enough power for it yes, but the connectors are wrong. You can use a 2x6 pin to one 8 pin converter and a 2x4 pin to one 6 pin converter to get it to work, but you'll need to buy a card that comes with both of these or buy them separately.

Personally I don't like the idea of that though, adds a lot of cable and power loss.

Lfctony 07-21-08 12:04 PM

Re: PSU For GTX 280
 
I had the same PSU when I first got my GTX280. It handles the 280 fine (along with 2 DVDRWs, 6 80mm fans, a Q6600 at 3Ghz, 3 Sata drives). It has 4 12V rails with a max of 18A each. It only has 2x6p though. Use two of those into 1x8p, and another 2x4p molex connectors into a 6p. My BFG also came with a 6p->8p converter instead of a 2x4p->6p, which worked fine while I used the other 6pin directly on the card. Both configurations worked fine...

dante 07-21-08 01:57 PM

Re: PSU For GTX 280
 
Quote:

Originally Posted by Lfctony (Post 1718512)
I had the same PSU when I first got my GTX280. It handles the 280 fine (along with 2 DVDRWs, 6 80mm fans, a Q6600 at 3Ghz, 3 Sata drives). It has 4 12V rails with a max of 18A each. It only has 2x6p though. Use two of those into 1x8p, and another 2x4p molex connectors into a 6p. My BFG also came with a 6p->8p converter instead of a 2x4p->6p, which worked fine while I used the other 6pin directly on the card. Both configurations worked fine...

You have the same psu as Ninja or mine Lfctony?

Monolyth 07-21-08 02:09 PM

Re: PSU For GTX 280
 
The newer Corsair HX620s come w/both a 6-pin & 8-pin cable.

hemmy 07-21-08 03:41 PM

Re: PSU For GTX 280
 
http://hardforum.com/showpost.php?p=...91&postcount=3

From thread http://hardforum.com/showthread.php?t=1321088

Ninja Prime 07-21-08 05:41 PM

Re: PSU For GTX 280
 
That impresses me. Thats why I stick to Corsair. However, I think I'm still going to upgrade the PS, but I'll go for broke and get a Corsair HX1000 I think, to future proof myself this time. ;)

Ambrose 07-21-08 05:46 PM

Re: PSU For GTX 280
 
Quote:

Originally Posted by Monolyth (Post 1718606)
The newer Corsair HX620s come w/both a 6-pin & 8-pin cable.

True. Mine are 6-pin/8-pin hybrids. :afro:

Lfctony 07-21-08 10:15 PM

Re: PSU For GTX 280
 
Quote:

Originally Posted by dante (Post 1718587)
You have the same psu as Ninja or mine Lfctony?

I had the same as you, the FSP Epsilon 600W. I had 2, if you notice in my second system, I'm still using one... :)

Ninja Prime 07-22-08 02:35 AM

Re: PSU For GTX 280
 
I went with a Corsair TX750w. Wanted to stay Corsair but didn't want to drop $270 on the HX1000 after I saw the price. ;)

CaptNKILL 07-22-08 11:10 AM

Re: PSU For GTX 280
 
Anyone know how long companies have been putting 8 pin power cables on power supplies?

I've had my OCZ GameXStream 700W since January of 2007. I'll check my cables later, but I don't remember seeing an 8 pin cable in there.

Monolyth 07-22-08 11:13 AM

Re: PSU For GTX 280
 
Q1-Q2 2007 is when we started seeing them in preparation for R600 release.


All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.