nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   General Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Sound on NV chipset (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=118423)

ChrisDodd 08-25-08 02:30 AM

Sound on NV chipset
 
I can't seem to get any sound working with my nvidia (MCP73 - based) motherboard.

The kernel seems to autodetect everything and runs the snd_intel_hda driver, but no sound ever comes out of the speakers. The Alsa hardware page seems to indicate that's the right driver, despite the 'intel' in the name.

Anyone know what I should be looking at to make this work?

gschroeder 08-25-08 03:09 PM

Re: Sound on NV chipset
 
Quote:

Originally Posted by ChrisDodd (Post 1755744)
I can't seem to get any sound working with my nvidia (MCP73 - based) motherboard.

The kernel seems to autodetect everything and runs the snd_intel_hda driver, but no sound ever comes out of the speakers. The Alsa hardware page seems to indicate that's the right driver, despite the 'intel' in the name.

Anyone know what I should be looking at to make this work?

Just in case you are not aware of it - ALSA defaults to muted. You might check alsamixer to be sure that this is not the case.

ChrisDodd 08-29-08 10:00 PM

Re: Sound on NV chipset
 
Quote:

You might check alsamixer to be sure that this is not the case.
Ok, that's something. When I use alsamixer to turn up the master sound, I get static out of the speakers when I'm trying to play something (CD or MP3 file). No static when I'm not actually trying to play something, so SOMETHING is going on. Not sure what, though


All times are GMT -5. The time now is 04:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.