nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   [177.70] IPP2 falling back to IPP1 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=118748)

kriko 08-31-08 03:42 AM

[177.70] IPP2 falling back to IPP1
 
Hello!
I've set InitialPixmpmapPlacement to "2" on KDE4 startup - so everytime the computer starts up.
I did some queries with -q switch and saw that it was set to "1" - I thought KDE4 was not starting up nvidia-settings command at startup, so I manually set to 2 and checked parameter this time.
Everything was fine.

This morning KDE4 was not responsive as it should be - I did again a query and saw that IPP is set to "1" again. So definitely something is triggering this - I cannot reproduce it.
Might be because sometime when starting a movie (using OpenGL composite effects under KDE 4.1) the screen will go blank for 1/4 of second - maybe this triggers it, but I cannot reproduce this on demand.
Using mplayer with XV.

Bug report attached.

kriko 09-01-08 03:30 AM

Re: [177.70] IPP2 falling back to IPP1
 
Another one. Yesterday I was playing with video - but couldn't trigger that.
However this morning IPP was again at 1 :)

kriko 09-01-08 06:25 AM

Re: [177.70] IPP2 falling back to IPP1
 
Caught it!
Code:

Sep  1 13:22:52 linux kernel: NVRM: Xid (0001:00): 13, 0000 80019700 00004097 00001900 00190005 00000800
As I started to play a clip in mplayer - screen flashed for a sec (blank) and when I checked IPP it was set to 1!

kriko 09-01-08 10:41 AM

Re: [177.70] IPP2 falling back to IPP1
 
UPDATE: this happened again - I was out on lunch and nothing was going on (workstation locked)
I do use KDE 4.1 effects.

ledoc 09-01-08 11:35 AM

Re: [177.70] IPP2 falling back to IPP1
 
Config settings changing by themselves could actually explain a lot of weird things we've seen here with performance and stability.

I see something similar. When starting nvidia-settings, especially after a few days of uptime, the screen goes black for a few seconds. If I start it again a few minutes later, this does not happen. In the first case it seems to (re-)apply settings that the hardware forgot about.

kriko 09-01-08 11:59 AM

Re: [177.70] IPP2 falling back to IPP1
 
Thank you for your confirmation! I'm sure that those Xid errors are causing hw to fall back to failsafe settings.

AaronP 09-01-08 12:21 PM

Re: [177.70] IPP2 falling back to IPP1
 
Yes, you're right, the GPU error recovery code in the driver resets InitialPixmapPlacement to its default value.


All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.