nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Performance problems with 173.14.12 on fresh Ubuntu installation (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=119537)

blacksea 09-17-08 03:20 AM

Performance problems with 173.14.12 on fresh Ubuntu installation
 
As described in the title I experience performance problems with driver 173.14.12 on a fresh Ubuntu (8.04) installation (X.org 7.3, compiz-fusion 0.7.4). I always experienced this problems since I bought my GeForce 6200 LE in spring 2007. But I didn't had the time to check the things recommended in the FAQ and http://us.download.nvidia.com/XFree8...hapter-05.html. Now with a fresh Ubuntu installation drivers, links and libs hopefully aren't messed.

Here's the output of glxgears with very good results; usually I get about 350 FPS.

Code:

$ glxgears
2549 frames in 5.0 seconds = 509.696 FPS
2364 frames in 5.0 seconds = 472.208 FPS
2174 frames in 5.0 seconds = 434.800 FPS
2595 frames in 5.0 seconds = 518.908 FPS
2745 frames in 5.0 seconds = 548.862 FPS
2747 frames in 5.0 seconds = 549.235 FPS
2814 frames in 5.0 seconds = 562.657 FPS
2833 frames in 5.0 seconds = 566.564 FPS
2836 frames in 5.0 seconds = 567.062 FPS
2812 frames in 5.0 seconds = 562.379 FPS
2715 frames in 5.0 seconds = 541.969 FPS
2594 frames in 5.0 seconds = 518.770 FPS
2631 frames in 5.0 seconds = 526.199 FPS
2376 frames in 5.0 seconds = 475.099 FPS
2423 frames in 5.0 seconds = 484.151 FPS
2711 frames in 5.0 seconds = 541.940 FPS
2751 frames in 5.0 seconds = 550.049 FPS
2503 frames in 5.0 seconds = 500.451 FPS
2595 frames in 5.0 seconds = 518.909 FPS
2619 frames in 5.0 seconds = 523.682 FPS
2039 frames in 5.0 seconds = 407.732 FPS

I also experience artefacts when focus of windows or workspaces switch. I append nvidia-bug-report.log.


According to the link above I found the following files and links:

Code:

/usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so

/usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so.173.14.12

/usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so -> libglx.so.173.14.12

/usr/lib/libGL.so.173.14.12

/usr/lib/libGL.so.1 -> libGL.so.173.14.12

/usr/lib/libGL.so -> libGL.so.173.14.12

/usr/lib/libGLcore.so.173.14.12

/usr/lib/libGLcore.so.1 -> libGLcore.so.173.14.12


Code:

$ ldd /usr/bin/glxgears
        linux-gate.so.1 =>  (0xb7f05000)
        libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0xb7e4b000)
        libc.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (0xb7cfc000)
        libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0xb7c14000)
        libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0xb6ed4000)
        libnvidia-tls.so.1 => /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1 (0xb6ed2000)
        libm.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libm.so.6 (0xb6ead000)
        libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0xb6e9f000)
        libdl.so.2 => /lib/tls/i686/cmov/libdl.so.2 (0xb6e9b000)
        /lib/ld-linux.so.2 (0xb7f06000)
        libxcb-xlib.so.0 => /usr/lib/libxcb-xlib.so.0 (0xb6e98000)
        libxcb.so.1 => /usr/lib/libxcb.so.1 (0xb6e80000)
        libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0xb6e7d000)
        libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0xb6e78000)

xorg.conf:

Code:

Section "Screen"
        Identifier        "Default Screen"
        Monitor                "Configured Monitor"
        Device                "Configured Video Device"
        Option                "AddARGBGLXVisuals"        "True"
        Defaultdepth        24
EndSection

Section "Device"
        Identifier        "Configured Video Device"
        Driver                "nvidia"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier        "Generic Keyboard"
        Driver                "kbd"
        Option                "XkbRules"        "xorg"
        Option                "XkbModel"        "pc105"
        Option                "XkbLayout"        "de"
        Option                "XkbOptions"        "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier        "Configured Mouse"
        Driver                "mouse"
        Option                "CorePointer"
EndSection

Section "ServerLayout"
        Identifier        "Default Layout"
  screen "Default Screen"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier        "Configured Monitor"
EndSection

Section "Extensions"
        Option                "Composite"        "Enable"
EndSection

Can anybody see anything wrong? Thanks for reading!

Best
Christoph

blacksea 09-17-08 03:23 AM

Re: Performance problems with 173.14.12 on fresh Ubuntu installation
 
1 Attachment(s)
Attaching nvidia-bug-report.log didn't work because the file size exceeded the forum's limit. I gziped it now.

xsolarwindx 09-17-08 06:52 PM

Re: Performance problems with 173.14.12 on fresh Ubuntu installation
 
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115916

blacksea 09-18-08 03:07 AM

Re: Performance problems with 173.14.12 on fresh Ubuntu installation
 
Thanks for your answer!


All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.