nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Weird problem with TV-OUT (+) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=12069)

digital_boy 05-19-03 07:31 AM

Weird problem with TV-OUT (+)
 
With 3123 drivers all works fine, with 4xxx i see only blank screen on TV. No error messages in output.
config:

Section "Device"
Identifier "DefCard"
Driver "nvidia"
Option "NvAGP" "1"
Option "NoLogo" "true"
Option "RenderAccel" "true"
Option "IgnoreEDID" "true"
Option "TwinView"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "SecondMonitorHorizSync" "20-40"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
Option "MetaModes" "1280x1024,640x480; 1024x768,640x480; 800x600,640x480; 640x480,640x480"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "TVStandart" "PAL-G"

Slackware linux-9.0
Kernel 2.4.20

cat /proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce4 MX 420
IRQ: 11
Video BIOS: 04.17.00.24.40
Card Type: AGP
Video card is Inno3D Tornado Geforce4 MX420
Composite TV-OUT

Maybe problem is in TV-OUT controller? I don't know exactly what controller is, but it is embedded, and Windoze not working with it too, with any drivers.
And ones again:
It's working with 3123 , but with 4xxx it can't, and it's not working in windoze with any driver.

slackr 05-19-03 07:50 AM

Try using

Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"

If the encoder dosent get the right vid mode it will display a black screen.


slackr

digital_boy 05-19-03 07:54 AM

(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: NVIDIA
This about TV-OUT controller.

Maybe someone who have same video card, gives me his config file? (for 4xxx drivers)

Inno3D Tornado Geforce4 MX420 64MB SDR DRAM

digital_boy 05-19-03 07:55 AM

to slackr
 
Ok i try!

digital_boy 05-19-03 08:48 AM

tested
 
30-50 have the same effect.

Some info:
3123 log:

**) NVIDIA(0): Ignoring EDIDs
(**) NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "CRT, TV"
(**) NVIDIA(0): TwinView enabled
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xE0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xDE000000
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 65536 kBytes
(II) NVIDIA(0): Using ConnectedMonitor string "CRT, TV"
(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: NVIDIA

WW) NVIDIA(0): Not using mode "400x300" (not a valid TV mode)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "320x240" (not a valid TV mode)
(**) NVIDIA(0): Validated modes for Display Device 1:
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 25.2 MHz, 31.5 kHz, 60.0 Hz
-------------------------------------- All working!

4363 log:
(**) NVIDIA(0): Ignoring EDIDs
(**) NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "CRT, TV"
(**) NVIDIA(0): TwinView enabled
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xE0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xDE000000
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce4 MX 420
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.17.00.24.40
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 65536 kBytes
(II) NVIDIA(0): Using ConnectedMonitor string "CRT-0, TV-0"
(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: NVIDIA

**) NVIDIA(0): Validated modes for display device TV-0:
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 25.2 MHz, 31.5 kHz, 60.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "400x300": 20.0 MHz, 37.9 kHz, 60.3 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x240": 12.6 MHz, 31.5 kHz, 60.1 Hz (D)
-------------------------------------- and nothing working!

XF86Config is the same!

digital_boy 05-19-03 11:44 AM

up!
Sorry! But i need solution for this problem! :)

jay_gentoo 05-24-03 05:47 AM

I have the same problem with my NV17 card (GeForce 4MX), these come with an own TV chip made by nvidia. Until 3123 the TV out works perfectly, then I'm just getting a black screen too.

I got the same problem with the WINDOWS drivers, it is only working with some older dirivers, so I filed a bug for it. You should do that too, so it gets fixed.

Until now we have to stick with the 3123 drivers.

digital_boy 05-26-03 09:21 AM

agree!

Where i can report this?

jay_gentoo 05-26-03 10:07 AM

Report bugs to:
linux-bugs@nvidia.com

This isn't really helpful, isn't it?
http://www.nvidia.com/view.asp?IO=IO_20011119_6315


All times are GMT -5. The time now is 05:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.