nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   can't build driver when using High Memory Support (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=12222)

thwint 05-22-03 07:32 AM

can't build driver when using High Memory Support
 
1 Attachment(s)
Hi all,
I installed Gentoo Linux on my new box. Everything went ok. Now whern I compile High Memory Support in my Kernel I can't rebuild the Nvidia driver module. And without High Memory Support I can't use the whole memory.
Some details of my system (the nvidia-installer. log is attached):
Video card:
Asus V8460
Bus 1, device 0, function 0:
VGA compatible controller: nVidia Corporation NV25 [GeForce4 Ti4600] (rev 16
-----------------
more /proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce4 Ti 4600
IRQ: 16
Video BIOS: 04.25.00.34.00
Card Type: AGP
-----------------
uname -a
Linux myhostname 2.4.20-gentoo-r5 #13 SMP Fri May 23 12:31:19 CEST 2003 i686 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz GenuineIntel GNU/Linux
-----------------
Nvidia driver
NVIDIA-Linux-x86-1.0-4363
-----------------
meminfo without High Memory Support
total: used: free: shared: buffers: cached:
Mem: 923131904 253894656 669237248 0 12988416 127078400
Swap: 1019891712 0 1019891712
-----------------
meminfo with High Memory Support
total: used: free: shared: buffers: cached:
Mem: 1054502912 50331648 1004171264 0 2740224 21635072
Swap: 1019891712 0 1019891712

Has anyone an idea whats going wrong?

alien999999999 05-22-03 11:46 AM

somewhere in here some guy made some comment about some system variable about 512 or more memory that you had to set...

you're going to have to search this forum. some things about mem leaks or slow bootup

bwkaz 05-22-03 06:43 PM

Quote:

./usr/src/nv/nvidia.o: unresolved symbol highmem_start_page
./usr/src/nv/nvidia.o: unresolved symbol kmap_prot
./usr/src/nv/nvidia.o: unresolved symbol kmap_pte
Those are the problems from the log file.

How did you go about enabling highmem?

Is highmem enabled in the configuration of the kernel sources that are located in /lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/build? (note that you have to do more than just changing the .config file, too...)

thwint 05-22-03 09:49 PM

I enabled High Memory Support in the kernel, recompiled and installed the new kernel and all the modules.

After these steps I rebooted the system with the new kernel and tried to reinstall the nvidia driver
with sh NVIDIA......
which aborted with the message shown in the nvidia-installer.log

bwkaz 05-23-03 06:20 PM

Did you change the EXTRAVERSION in the Makefile in the kernel source directory before you started? You should, otherwise you'll run into problems when you get a combination of kernel version files hanging around (in /lib/modules, in the source tree, and in other places). Did you do a make mrproper before reconfiguring the kernel? (save your config file somewhere else before mrproper'ing.)


All times are GMT -5. The time now is 12:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.