nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA FreeBSD (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Support for X.Org Server 1.5 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=126815)

Lom 01-24-09 08:34 AM

Support for X.Org Server 1.5
 
X.Org 7.4 was imported to the ports-tree yesterday, now (like on Linux after the similar update), one gets the messages "dlopen: /usr/local/lib/xorg/modules//libwfb.so: Undefined symbol "miZeroLineScreenIndex"" when using the nvidia-driver.

Nvidia guys, could you please recompile the FreeBSD-binary against the new X-ports?

Thanks In Advance

zander 01-24-09 02:35 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
Please see http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=126195.

rnejdl 01-25-09 03:04 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
FYI, I haven't had to use the ignoreABI flag. I did have to reinstall the NVIDIA driver, though, as the DRI upgrade overwrote the NVIDIA files.

Rusty

David Marec 01-27-09 03:29 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
Quote:

Originally Posted by zander (Post 1911918)

from my side, the driver failed to load on the following errors, since the last update:
Code:

(II) LoadModule: "glx"

(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1
(EE) module ABI major version (0) doesn't match the server's version (1)
(II) UnloadModule: "glx"
(II) Unloading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(EE) Failed to load module "glx" (module requirement mismatch, 0)
(II) LoadModule: "dri"

(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.5.3, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "nvidia"

(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
dlopen: /usr/local/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so: Undefined symbol "PictureScreenPrivateIndex"
(EE) Failed to load /usr/local/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Failed to load module "nvidia" (loader failed, 7)

I never have to use the --ignore-abi option.

The driver is the 96xx one.

rnejdl 01-27-09 04:27 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
ahhh.. I'm using the most current 180.22 one which might be the difference.

Rusty

jnr 01-27-09 05:48 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
I get the same libwfb error with and without ignoreabi (specified as an option in xorg.conf or as "startx -- -ignoreABI") with both 177.80 from Ports and 180.22 installed manually. For now I've taken to using the nv driver and a single screen, since according to Google it doesn't support dualhead.

I guess that's what I get for jumping on the update train without waiting a day or two to read other experiences. Lessons learned.

zander 01-27-09 05:55 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
The most recent NVIDIA FreeBSD graphics driver pre-release is 180.25 (please see http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=127012). The most recent legacy graphics driver releases (BETA at this point) are: (see 173.14.16 ftp://download.nvidia.com/freebsd/173.14.16), 96.43.10 (see ftp://download.nvidia.com/freebsd/96.43.10) and 71.86.08 (see ftp://download.nvidia.com/freebsd/71.86.08).

jnr 01-27-09 08:00 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
180.25 works perfectly. Thanks for getting something out so quickly, zander and co.

David Marec 01-29-09 04:20 AM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
Quote:

Originally Posted by zander (Post 1915256)
The most recent legacy graphics driver releases (BETA at this point) are:
96.43.10 (see ftp://download.nvidia.com/freebsd/96.43.10)

Ok for this one, X.Org X Server 1.5.3 now accepts to load it.

But, loading «glx» module failed:

Code:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
dlopen: /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so: Undefined symbol "_nv000038gl"
(EE) Failed to load /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)


zander 01-29-09 02:00 PM

Re: Support for X.Org Server 1.5
 
@David Marec: are you sure the driver is installed correctly? I just sanity-checked 96.43.10 on one of my systems and don't see any unresolved symbols (e.g. `glxgears` runs fine).

Ravna 01-30-09 12:07 PM

No luck
 
I build a new box and installed the smallest possible system from CD.
Then I rebuild world and kernel (FreeBSD 7.1-p2) + Xorg 7.4.
My card is a 9600 GT.

I tried the driver from the ports, then 180.23 and 180.25, with and without the -ignoreABI option.
but always get the message that module wfb could not be loaded.

As a side note,
there are a lot of apps which build, but segfault or complain about illegal instructions,
since xcb was bumped to v2.
E17 pukes, KDE doesnt even start . . .

As jnr said - never jump on the bandwagon too soon.

ZOleg 01-31-09 01:42 AM

Re: No luck
 
Quote:

Originally Posted by Ravna (Post 1917992)
I build a new box and installed the smallest possible system from CD.
Then I rebuild world and kernel (FreeBSD 7.1-p2) + Xorg 7.4.
My card is a 9600 GT.

I tried the driver from the ports, then 180.23 and 180.25, with and without the -ignoreABI option.
but always get the message that module wfb could not be loaded.

As a side note,
there are a lot of apps which build, but segfault or complain about illegal instructions,
since xcb was bumped to v2.
E17 pukes, KDE doesnt even start . . .

As jnr said - never jump on the bandwagon too soon.

Same thing with 180.25 and 8800GTX - libwfb cannot be loaded.


All times are GMT -5. The time now is 03:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.