nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA GeForce 200 Series (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=60)
-   -   24hz in DX10 via HDMI (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=127857)

J-Mag 02-09-09 02:16 PM

24hz in DX10 via HDMI
 
DX9 games run fine at 60hz, but launching a Dx10 game causes my TV to lower the refresh to 24hz... I have seen that this is a relatively common issue with HDTVs regardless of video card brand. Some claim setting the display output to 59hz solves this. Unfortunately, the solution doesn't work for me. Anyone have any suggestions?

Currently running the 181.22 Vista 64bit on a 260gtx 216.

WeReWoLf 02-09-09 02:22 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
When I enable Vsync in Crysis Warhead it drops my fps to 24 on my TV (essentially making it 24hz), turn off Vsync it runs much better. Yet to try it in DX9 mode to see if it happens. DX10 Bioshock , Farcry 2 and Lost Planet run @ 60hz fine, with and without Vsync.

J-Mag 02-09-09 03:34 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Quote:

Originally Posted by WeReWoLf (Post 1927167)
When I enable Vsync in Crysis Warhead it drops my fps to 24 on my TV (essentially making it 24hz), turn off Vsync it runs much better.

I should have stated I only tried this with Warhead and Crysis Wars, so it could be engine specific. However in my situation, it's not just the fps that's down it's the actual refresh rate...

AngelGraves13 02-09-09 03:48 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Set your HDTV as "1080p HDTV" and NOT "1080p24 HDTV" in the NVIDIA Control Panel.

Toss3 02-09-09 03:50 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Just add the right command to your shortcut/config and everything should be fine! :)

J-Mag 02-09-09 03:53 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Quote:

Originally Posted by AngelGraves13 (Post 1927249)
Set your HDTV as "1080p HDTV" and NOT "1080p24 HDTV" in the NVIDIA Control Panel.

Hmm, I don't think I ever switched this from the default, thanks for the suggestion.

J-Mag 02-09-09 03:54 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Quote:

Originally Posted by Toss3 (Post 1927251)
Just add the right command to your shortcut/config and everything should be fine! :)

What command are you speaking of?

WeReWoLf 02-10-09 01:22 AM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Quote:

Originally Posted by AngelGraves13 (Post 1927249)
Set your HDTV as "1080p HDTV" and NOT "1080p24 HDTV" in the NVIDIA Control Panel.

Mine has been set to 1080p HDTV since the word go. Still does it in Crysis Warhead.

J-Mag 02-11-09 02:37 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Quote:

Originally Posted by WeReWoLf (Post 1927712)
Mine has been set to 1080p HDTV since the word go. Still does it in Crysis Warhead.

Yeah I just tested Far Cry 2 on Dx10 and it works fine, so it must be Crysis Warhead/Wars specifically...

turdhat 02-12-09 08:32 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
Thinking of going 1080p from my 720p dlp to get ready for all the 3d 120hz stuff. How big is your screen ? Do you have any overscan ? Is the text too small to read on some web pages ?

WeReWoLf 02-12-09 08:39 PM

Re: 24hz in DX10 via HDMI
 
42" LCD. No overscan, Text is fine.


All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.