nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=128017)

mkossmann 02-11-09 09:11 AM

180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
After starting X11 with Nvidia-drivers on my HP8530w laptop with Quadro FX 770M all non X11 textconsoles show only a black screen. Is there a workaround for that problem.

mkossmann 02-11-09 09:13 AM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
1 Attachment(s)
Forgot to attach nvidia-bug-report.log

sambo57u 02-11-09 10:19 AM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
What desktop are you using? KDE>? GNOME? ..

mkossmann 02-11-09 11:38 AM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
It makes no difference what desktop I start up. And the login manager doesn't matter ,too. The textconsoles get corrupted even if I start /usr/bin/X (without any windowmanager) from a textconsole in runlevel 3. And the problem definitely hardware specific. On a desktop with geforce 7800gt card and same environment (SUSE-11.1) there is no problem with the textconsoles.

slusken 02-11-09 04:00 PM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
i have the exact same problems but with all Nvidia driver (tried 173.xx and up). 9600M GT card

slusken 02-11-09 04:08 PM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
1 Attachment(s)
forgot to add bugreport

oyvind 02-11-09 04:23 PM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
Same problem here. Has been so for ages on a laptop of mine, the text console are completely garbled with a colorful signal which resembles a CRT driven at the wrong frequencies. This happens at the moment the X server starts up. Then they stay that way until reboot, no fix possible. I've already reported the problem to Nvidia (bug email address) including all the necessary data. But the problem isn't fixed yet.

nVidia Corporation NV43 [GeForce Go 6600] (rev a2)
nVidia Driver 180.29

AaronP 02-11-09 06:24 PM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
Are you guys talking about switching away from the X server to one of the consoles, or are you talking about just starting X from a text console with multiple displays attached?

slusken 02-11-09 07:11 PM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
Quote:

Originally Posted by AaronP (Post 1929984)
Are you guys talking about switching away from the X server to one of the consoles, or are you talking about just starting X from a text console with multiple displays attached?

im talking about switching away from X to console. Also powermizer wont go further then to performance level 1 wich is kind of annyoing since i only have linux installed and cant play any games with more then 30 fps.

mkossmann 02-11-09 11:38 PM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
Quote:

Originally Posted by AaronP (Post 1929984)
Are you guys talking about switching away from the X server to one of the consoles, or are you talking about just starting X from a text console with multiple displays attached?

We are speaking from switching away from X to one of the parallel running textconsoles using the same display.

olivluca 02-12-09 06:16 AM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
Same problem here (unsurprising, since it's the same elitebook 8530w).
@AaronP, switching away from X to one of the text consoles (ctrl+alt+f1..6).
Not only the screen is blank, but the backlight is off.
I also get no feedback while switching off the computer (the messages or the shutdown graph use the framebuffer and, again, the screen is black with no backlight).

Edit: I tried also to disable the framebuffer (i.e. plain text console) and various vga modes, with the same result.

Vitor Rodrigues 02-14-09 05:52 PM

Re: 180.29 destroys non X11 textconsoles on Quadro FX 770M
 
I have the same problems running fedora on a HP 8530w. But I'm not sure if the keyboard shortcuts don't work because of the nvidia driver or because of something in the system configuration.

running xev I get:

KeyRelease event, serial 31, synthetic NO, window 0x4e00001,
root 0x25b, subw 0x0, time 1012286, (88,113), root:(1700,195),
state 0xc, keycode 67 (keysym 0x1008fe01, XF86_Switch_VT_1), same_screen YES

which seems to be correct but no action is taken.

Another problem is the fn+f4 to switch to external monitor. In http://www.linlap.com/wiki/HP+EliteBook+8530W people say that this problem is fixed for ubuntu but my fedora doesn't recognize the shortcut.

I've tried

setkeycodes 0xe06e 227

but the it doesn't work. I guess that code 227 is correct because running xmodmap I get

xmodmap -pk | grep XF86Display
235 0x1008ff59 (XF86Display) 0x0000 (NoSymbol) 0x1008ff59 (XF86Display) 0x0000 (NoSymbol) 0x1008ff59 (XF86Display)

Since the kernel codes differ by 8 to the xmodmap codes (and for other XF86 codes this is true) I wonder what can be the problem. I just don't know if this is a fedora issue or nvidia's.


All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.