nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest Beta driver 185.19 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=131283)

alpilotx 04-08-09 03:22 PM

[BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest driver 185.19 an 185.18.08
 
1 Attachment(s)
Hi Nvidia team,

I have just recognized that X-Plane 9 (to be exact, the current version 9.30b7) is crashing X11 immediately as it starts up its 3D engine. During the load of the simulator everything is fine (it shows its progrees bar), but when normally the 3D window comes up, X11 crashes and restarts my KDE4. For this, I have used the latest NVIDIA-Linux-x86_64-185.19-pkg2.run driver.

When I switch back to NVIDIA-Linux-x86_64-185.13-pkg2.run this doesn't happen. And as far as I can see, the problem should be reproducible very easily just by starting up X-Plane 9.

For details, see the attached nvidia-bug-report.

Andras Fabian

gbil 04-09-09 11:16 AM

Re: [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest Beta driver 185.19
 
Quote:

Originally Posted by alpilotx (Post 1978860)
Hi Nvidia team,

I have just recognized that X-Plane 9 (to be exact, the current version 9.30b7) is crashing X11 immediately as it starts up its 3D engine. During the load of the simulator everything is fine (it shows its progrees bar), but when normally the 3D window comes up, X11 crashes and restarts my KDE4. For this, I have used the latest NVIDIA-Linux-x86_64-185.19-pkg2.run driver.

When I switch back to NVIDIA-Linux-x86_64-185.13-pkg2.run this doesn't happen. And as far as I can see, the problem should be reproducible very easily just by starting up X-Plane 9.

For details, see the attached nvidia-bug-report.

Andras Fabian


I don't have this problem and the only difference I see is that I have a 32bit systems while you have a 64bit.

Besides in your log file I see this:
nepomukservices[9703] general protection ip:7f163324645e sp:7fff3b845480 error:0 in libQtCore.so.4.5.0[7f16331ea000+234000]

which indicates something in qt. Maybe there is an issue between qt and the driver?

Other 3D applications work correctly?

alpilotx 05-06-09 02:24 PM

Re: [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest Beta driver 185.19
 
Hmm,

Just tried 185.18.08 and X-Plane 9.30b8 still crashes as soon as it tries to initializes 3D mode (just after loading up all resources). I could also only test without compsite engine enabled, as otherwise I see the same error as this bug with KDE4.

alpilotx 06-07-09 04:49 PM

Re: [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest Beta driver 185.19
 
Just to "close" this bug properly, I would like to acknowledge, that with the driver version 185.18.14, X-Plane is again working correctly without any problems. Thanks NVidia team!


All times are GMT -5. The time now is 08:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.