nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Legacy Graphics Cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Help with FX5200 big problem! (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=131362)

pro003 04-10-09 05:58 AM

Help with FX5200 big problem!
 
Hi, am new here and I've done a lot of searching on internet before posting this thread. As you can see I didnot found the solution. The problem is simple, but persistent. I have an old PC with Shuttle AV18 mobo, 256mb of SDRAM, 30GB HDD and PSU of 300W and of course FX5200. I have done everything but computer keeps freezing right after driver for FX5200 is installed. So, it works fine without driver and in safe mode if with driver, but in normal mode with the driver - impossible! Freezes in few secs after startup. I've tried reinstalling windows xp, I even tried win2k, but the problem persist. I even tried different drivers from the newest one to some very old but again - nothing.
Is it possible that when the driver is installed that this video card is consuming more power so my 300W PSU is not enough, or what.

Please help me out with this.

Thanx.

XDanger 04-10-09 07:57 AM

Re: Help with FX5200 big problem!
 
Take a hammer to it. (a popular method according to this link below)

Worst graphics card ever.
______________________________
http://www.techsupportforum.com/hard...00-nvidia.html

dkeith45 12-14-09 07:14 PM

Re: Help with FX5200 big problem!
 
Depends on your point of view. When I built this system, several years ago, I chose a GeforceFX5200 with 128 mb of ram and it's been great so far. Tho I am having a Linux problem with it... but I'll post about that separately. For what it's worth, my system is an ASUS A7N8X-E mobo, with an AthlonXp 3200, 1 gig of ram and a 500 watt power-supply running WinXP home.

OH... the fan on the 5200 gave out after a couple of years, and I bought a twin fan pci card to blow on it instead and it's been fine ever since. Fan card cost me $20 if I remember right.

As to the original question... could be your 300 watt PS is not adequate. Also, running WinXP on only 256 mb of ram... doesn't sound good. IMO, you need minimum 512 mb for XP to run correctly. Tho I have installed XP on systems with only 128 mb of ram... XP never worked well and was very slow.

Sazar 12-14-09 07:21 PM

Re: Help with FX5200 big problem!
 
Quote:

Originally Posted by pro003 (Post 1980114)
Hi, am new here and I've done a lot of searching on internet before posting this thread. As you can see I didnot found the solution. The problem is simple, but persistent. I have an old PC with Shuttle AV18 mobo, 256mb of SDRAM, 30GB HDD and PSU of 300W and of course FX5200. I have done everything but computer keeps freezing right after driver for FX5200 is installed. So, it works fine without driver and in safe mode if with driver, but in normal mode with the driver - impossible! Freezes in few secs after startup. I've tried reinstalling windows xp, I even tried win2k, but the problem persist. I even tried different drivers from the newest one to some very old but again - nothing.
Is it possible that when the driver is installed that this video card is consuming more power so my 300W PSU is not enough, or what.

Please help me out with this.

Thanx.

Question, do you have any problems booting up before you install the drivers, i.e. any problems with Windows installed stuff? It sounds like it does. When did the problem start? Was it a new problem with the same hardware but a new installation or is it a change of hardware?


All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.