nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=133998)

Dreadwood 06-03-09 05:24 PM

Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
5 Attachment(s)
Hi

First, im running:
Debian sid/squeeze
KDE4
kernel: 2.6.26-2-amd64

I've been trying to get the nvidia drivers working with my 8800gt for quite some time now, in several different ways. Some more or less successful.

Now i've gotten to the point where I don't know what to do. I have tried all the "fixes" I can find.:headexplode:

When I try to boot with the nvidia drives now everything seems fine untill X is about to start. The Nvidia logo flashes a few times and then I get into console mode.

The Xorg.log says:
"Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting"

Please help me! I really don't wanna go back to using windows as desktop OS.

Attaching various logs and xorg.conf. Tell me if you need to know anything else.

AaronP 06-03-09 06:12 PM

Re: Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
Does this problem reproduce with 180.60?

Dreadwood 06-04-09 04:03 AM

Re: Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
I'm using the 180.60 drivers.

AaronP 06-04-09 11:31 AM

Re: Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
According to your bug report, you were using 180.44. Please generate a new one after reproducing the problem with 180.60.

Dreadwood 06-05-09 10:15 AM

Re: Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
Oh must have changed during one of the installation tries.

Now I have installed the 180.60 drives but i get the error:

"Error: API mismatch: the NVIDIA kernel module has version 180.44,
but this NVIDIA driver component has version 180.60."

How do I correct this?

AaronP 06-05-09 11:07 AM

Re: Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
Make sure your distribution's driver packages are uninstalled and then reinstall the driver.

Dreadwood 06-10-09 02:37 PM

Re: Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
Thx, got the driver working now. :)

Are there any Nvidia GUI to configure dual-monitorns or anything really?

AaronP 06-10-09 06:17 PM

Re: Fail to start X when using nvidia drivers, logo flashing then i get to console
 
Chapter 24. Using the nvidia-settings Utility


All times are GMT -5. The time now is 12:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.