nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Repairing Install of v180 After Failed v185 Install on Ubuntu 9.04 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=134277)

damien_d 06-10-09 07:29 AM

Repairing Install of v180 After Failed v185 Install on Ubuntu 9.04
 
1 Attachment(s)
Dear all,

Firstly, apologies for the cross-posting: I originally posted this on the Ubuntu forums without success at http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1182507

I am attempting to repair my installation of Ubuntu 9.04 (x86-64) after attempting to install the NVIDIA 185 drivers manually (i.e. via the shell) to get CUDA 2.2 failed in a stinking pile of the proverbial. GLX was working fine before attempting the 185 install.

I have since reinstalled nvidia-glx-180 via the usual Ubuntu repositories, and have restore by xorg.conf file back into its proper state.

However, I am having GLX problems - the visible symptoms are as follows:

Code:

damien@damien-desktop:~$ dmesg
<snip>
[  199.772562] glxinfo[4707]: segfault at 0 ip 000000000040313a sp 00007fffc5946040 error 4 in glxinfo[400000+5000]
[  199.788182] glxinfo[4710]: segfault at 0 ip 000000000040313a sp 00007fff790f47c0 error 4 in glxinfo[400000+5000]
[  220.425252] glxinfo[4836]: segfault at 0 ip 000000000040313a sp 00007ffff60ae2d0 error 4 in glxinfo[400000+5000]

And it looks like it failed to load the glx drivers for the xorg logs as well:
Code:

damien@damien-desktop:~$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) Failed to load module "type1" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "freetype" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0):    log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0):    server, and that the module is the NVIDIA GLX module.  If
(EE) NVIDIA(0):    you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0):    reinstalling the NVIDIA driver.

And basic utilities are failing:

Code:

damien@damien-desktop:~$ glxinfo | grep "OpenGL"
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
<snip>

I have tried a forced reinstall of the nvidia drivers:

Code:

sudo apt-get install --reinstall nvidia-glx-180
I have tried a few things, including the symbolic link suggestions this this particular Ubuntu bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...80/+bug/354484

I have attached a nvidia-bug-report if will help anyone.

-- Damien


All times are GMT -5. The time now is 08:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.