nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Forcing 100mbps throughput on GB NIC (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=134303)

lca1630 06-10-09 04:08 PM

Forcing 100mbps throughput on GB NIC
 
I need to to set up a testing scenario for my QA guys in which the NVIDIA Quadro FX 3400/4400 GB NIC only allows 100mbps throughput. I can configure my switch gear for a certain port to only allow this but am afraid that the card will autonegotiate to the higher throughput. Any ideas on how to configure the card to not autonegotiate and instead act like a 100mbps NIC. The card is in an IBM running CentOs 5.3. Thanks for your help.

phaedrusiszen 06-10-09 04:09 PM

Re: Forcing 100mbps throughput on GB NIC
 
Quote:

Originally Posted by lca1630 (Post 2026734)
I need to to set up a testing scenario for my QA guys in which the NVIDIA Quadro FX 3400/4400 GB NIC only allows 100mbps throughput. I can configure my switch gear for a certain port to only allow this but am afraid that the card will autonegotiate to the higher throughput. Any ideas on how to configure the card to not autonegotiate and instead act like a 100mbps NIC. The card is in an IBM running CentOs 5.3. Thanks for your help.

Check out ethtool.

etherfish 06-10-09 08:06 PM

Re: Forcing 100mbps throughput on GB NIC
 
ethtool -s eth0 autoneg off speed 100 duplex full

If it won't work without autonegotiation, use

ethtool -s eth0 advertise 0x008

lca1630 06-11-09 10:04 AM

Re: Forcing 100mbps throughput on GB NIC
 
Hey guys, Thanks for the great, speedy info. The ethtool was definitely the answer and it is working as needed. Thanks again.


All times are GMT -5. The time now is 04:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.