nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Geforce G105M Graphics - opensuse 11.1 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=134321)

askb 06-11-09 02:21 AM

Geforce G105M Graphics - opensuse 11.1
 
Has anyone got to setup NVidia Geforce G105M Graphics Card and C2D - 2 Ghz on a laptop working well with opensuse 11.1 successfully?

I have been trying to configure (done several installs with diff configurations) on opensuse 11.1 and was unable to find suitable linux drivers (from opensuse nvidia downloads), however I tried the following pkgs which i download from nvidia site. Are these the correct ones?

NVIDIA-Linux-x86-180.60-pkg1.run
NVIDIA-Linux-x86-185.18.04-pkg1.run
NVIDIA-Linux-x86-185.18.14-pkg1.run

The main issue is only after building the module/running package ('sh NVIDIA...-pkg1.run -q'), which is I get "6 screens" on the laptop screen, instead of one, (when i restart "sax2 -r -m 0=ndivia")

kindly let me know if there any solution to this or I am missing out some steps ? Any help from your be appriciated.
Thanks in advance.

askb 06-11-09 03:31 AM

Re: Geforce G105M Graphics - opensuse 11.1
 
1 Attachment(s)
Attached the log generated from nvidia-bug-report.sh.

askb 06-12-09 01:11 AM

Re: Geforce G105M Graphics - opensuse 11.1
 
No responses to this thread!

Its urgent, please help!!!

If there is any more information, i would need to provide PS let me know.

ionut 12-03-09 04:43 AM

Re: Geforce G105M Graphics - opensuse 11.1
 
Hi,

I joined this forum having the exact same problem as you. The only difference is that my laptop is running Fedora 11 on a EasyNote TJ65 Packard Bell laptop. I tried many different drivers but i got the same 6 screens. Please let me know if you find something.
Cheers,
Ionut

falolaf 12-03-09 12:31 PM

Re: Geforce G105M Graphics - opensuse 11.1
 
Hi

I have an Acer Extensa 5635 with a G105M. I have openSuse 11.2, and I had the 6 screens.

I'm using 190.40 driver. With anything higher I have problems with suspend to ram.

The following from xorg.conf fixed the problem. I don't know if its all needed.

Code:

Section "ServerLayout"
    Identifier    "Default Layout"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
#    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
##    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
#    InputDevice    "TouchPad" "CorePinter"
EndSection

Section "ServerFlags"
  Option      "AllowMouseOpenFail" "on"
  Option      "ZapWarning" "on"
EndSection
#Section "ServerFlags"
  # Uncomment the following option to reenable kbd/mouse driver input sections.
  # Otherwise evdev driver is used.
#  #Option      "AutoAddDevices" "off"
#    Option        "Xinerama" "0"
#    Option        "AIGLX"        "False"
#EndSection

#Section "InputDevice"
#    # generated from default
#    Identifier    "Keyboard0"
#    Driver        "kbd"
#EndSection

#Section "InputDevice"
#    # generated from default
#    Identifier    "Mouse0"
#    Driver        "mouse"
#    Option        "Protocol" "auto"
#    Option        "Device" "/dev/psaux"
#    Option        "Emulate3Buttons" "no"
#    Option        "ZAxisMapping" "4 5"
#EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "Monitor0"
    VendorName    "Unknown"
    ModelName      "AUO"
#    HorizSync      30.0 - 100.0
#    VertRefresh    55.0 - 110.0
    DisplaySize        344 193
#    Mode        "1366x768"
#        DotClock        69.5MHz
#        HTimings        1366 1414 1446 1437
#        VTimings        768 771 775 806
#    EndMode
# Modeline "1366x768"  69.50  1366 1414 1446 1437  768 771 775 806
 Modeline "1366x768"  69.50  1366 1414 1446 1446  768 771 775 806 -hsync -vsync
# Modeline "1366x768q"  72.00  1366 1414 1446 1494  768 771 777 803 -hsync -vsync
#    Option "DPMS" "True"
EndSection

#Section "Device"
#    Identifier    "Configured Video Device"
#    Driver        "nvidia"
#EndSection

Section "Device"
    Identifier    "Device0"
    Driver        "nvidia"
    VendorName    "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce G 105M"
    Option "NvAGP" "0"
#    Option "UseInt10Module" "True"
    Option "UseEDID" "False"
    Option "AllowSHMPixmaps" "True"
    Option "ExactModeTimingsDVI" "True"
    Option "ModeValidation" "NoHorizSyncCheck,NoDFPNativeResolutionCheck,NoExtendedGpuCapabilitiesCheck,NoWidthAlignmentCheck,NoVertRefreshCheck"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Default Screen"
    Device        "Configured Video Device"
    Monitor        "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Screen0"
    Device        "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option        "TwinView" "0"
    SubSection    "Display"
        Modes        "1366x768"
        Depth      24
    EndSubSection
EndSection

/Anders

falolaf 12-04-09 02:09 AM

Re: Geforce G105M Graphics - opensuse 11.1
 
Hi

I have experimented a little and it seems that the most crucial part is:
Code:

Option "ExactModeTimingsDVI" "True"
and to have:
Code:

Modeline "1366x768"  69.50  1366 1414 1446 1446  768 771 775 806 -hsync -vsync
/Anders


All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.