nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA GeForce 200 Series (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=135250)

HaVoK-G2 07-03-09 07:54 AM

Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble
 
I just formatted fresh and moved from Vista 64bit to Windows 7 RC 64bit (7100).

I'm using display driver 186.18 Win 7 / Vista. I tried using the EVGA Enhancement Patch 13 but it didn't install any of the new profiles for some reason (Win 7 Unsupported?).

The problem is when I go to the Nvidia control panel --> Manage 3d Settings, if "Show only programs found on this computer" is checked it only lists Firefox, Iexplore, Windows Media Center, and Windows Media player. (if I uncheck it, none of the Enhancement patch 13 profiles are there). In Vista 64bit it showed all the games I had installed. (Could using steam be a problem with win 7 and SLi detectuin? ArmA 2 and Crysis warhead are both launched/purchased through steam)

Going to 3d settings and checking "Show SLi visual indicators" isn't working either, that or SLi isn't kicking in games. I've tried Crysis and Crysis Warhead, the Indicators didn't come on and they had the performance of a single GPU?

I tried using nHancer and actually got ArmA 2 to work by adding the arma2.exe to the Crysis profile and the SLi Visual indicators showed up when I checked the box for the specific profile for crysis in nHancer. I still can't get Crysis / Warhead to use SLi :(

System:
OS: Windows 7 64bit (7100)
Video: 2x GTX 280's (186.18 Win 7 / Vista)
CPU: q9450
Ram: OCZ 4GB DDR3 1600
Sound: X-FI Fatality

If anyone can help, Thanks!

betterdan 07-03-09 08:02 AM

Re: Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble
 
Running Win 7 RC also and I noticed the same problem with Steam that any game launched through Steam doesn't show as installed in the Nvidia control panel "Manage 3d Settings"

HaVoK-G2 07-03-09 08:33 AM

Re: Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble
 
I got Crysis / Warhead working with SLi now, I uninstalled the display drivers then reinstalled them and it works. I think nHancer did something or I did when I added arma2.exe to the list of exe's for Crysis.

EVGA Enhancement patch 13 still doesn't work nor does ArmA and I don't want to use nHancer again so I don't repeat the mistake.

Is there a fix for steam games showing up in the installed programs list or a way to make the enhancement patch work?

shteve 07-13-09 06:46 AM

Re: Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble
 
You can manually add them. I just tried and they're now showing on the installed programs list - it even detects where the hl2.exe came from and allocates the correct name (dod:s and cs:s)

jAkUp 07-14-09 11:15 PM

Re: Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble
 
The SLI Enhancement patch currently doesn't work in Win7 :o

The next version will support Win7.

HaVoK-G2 07-15-09 11:48 AM

Re: Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble
 
Nvidia made a SLi Profile patch for ARMA II and Anno 1404 that's compatable with Windows 7 for now.

http://www.nvidia.com/object/nvidia_...ile_patch.html

Steam games still don't show up as games installed, but that's okay they still work.

jAkUp 07-22-09 11:47 AM

Re: Windows 7 RC (7100) SLi Profile trouble
 
The latest version now has support for Win7:
www.evga.com/twit.asp?id=41


All times are GMT -5. The time now is 04:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.