nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA FreeBSD (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47)
-   -   [ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl" (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=136261)

David Marec 07-23-09 03:49 AM

[ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl"
 
bonjour,

I have just set up a new FreeBSD box, using the nvidia integrated GPU "GeForce 6150SE nForce 430" on an AM64 motherboard.

I am running 7.2-STABLE/i386.

But, i got the same issue than before:
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...26#post1915126

Code:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
dlopen: /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so: Undefined symbol "_nv000002gl"


Code:

david:~$ ldd -a /usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
/usr/local/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so:
        libGLcore.so.1 => /lib/libGLcore.so.1 (0x2842c000)
        libnvidia-tls.so.1 => /lib/libnvidia-tls.so.1 (0x2818c000)
/lib/libGLcore.so.1:
        libc.so.5 => /usr/local/lib/compat/libc.so.5 (0x2924b000)

First, the install process did not replace the GL libs into «lib», only into «/usr/local/lib».
Then, i try to replace by hand the GL libs into «/lib», but the problem still occurs.

What is the libc.so.5 used for ?

David Marec 07-23-09 04:53 AM

Re: [ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl"
 
Quote:

Originally Posted by David Marec (Post 2052821)

First, the install process did not replace the GL libs into «lib», only into «/usr/local/lib».
Then, i try to replace by hand the GL libs into «/lib», but the problem still occurs.

Actually, removing every nvidia and GL libraries from «/lib» solve the issue.

zander 07-23-09 07:16 AM

Re: [ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl"
 
Do you know who installed these libraries to /lib?

David Marec 07-23-09 08:03 AM

Re: [ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl"
 
Quote:

Originally Posted by zander (Post 2052883)
Do you know who installed these libraries to /lib?

No, and it is the second time this occurs, for both differents systems and drivers...

I will soon build another FreeBSD box for AMD64, i will check out this then.

adamk75 07-23-09 08:38 AM

Re: [ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl"
 
Quote:

Originally Posted by David Marec (Post 2052916)
No, and it is the second time this occurs, for both differents systems and drivers...

I will soon build another FreeBSD box for AMD64, i will check out this then.

FYI, there are no nvidia drivers yet for FreeBSD/amd64.

Adam

David Marec 07-23-09 10:38 AM

Re: [ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl"
 
Quote:

Originally Posted by adamk75 (Post 2052935)
FYI, there are no nvidia drivers yet for FreeBSD/amd64.

Adam

your are right, I forget this.

David Marec 07-26-09 11:02 AM

Re: [ x11/nvidia-driver ] [180.60] Undefined symbol "_nv000002gl"
 
Quote:

Originally Posted by zander (Post 2052883)
Do you know who installed these libraries to /lib?

Building KDE4:

Code:

[ 68%] Generating qrc_kde3supportwidgets.cxx
make: don't know how to make /lib/libGL.so. Stop
*** Error code 2
[ 68%] Generating kde3supportwidgets.moc

sounds like the issue is there.


All times are GMT -5. The time now is 10:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.