nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA GeForce 200 Series (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=60)
-   -   GTX 295 Problem (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=138065)

Minooch 08-29-09 11:44 PM

GTX 295 Problem
 
Hi everyone,

I just got myself a GTX 295 last week and i have noticed a problem and i'm not too sure what is causing it.

Sometimes when I load a game (L4D, Wolfenstien (the new one), some features tests in vantage) I get red/green (it randomly chooses the colour) snow that won't go away until i reload the game. I will try to replicate it again to upload a photo if i can.

If you guys can help it would be great.

Thanks

ATOJAR 08-30-09 12:32 AM

Re: GTX 295 Problem
 
It could be overheating, Is it factory overclocked? What temp is it running at while playing these games?

You could also try re-installing the latest drivers.

Minooch 08-30-09 01:11 AM

Re: GTX 295 Problem
 
It is factory clocked, i haven't monitored the temps yet, because it is as soon as the game loads - but i will do that and post them.

I have already tried re-installing the drivers (completely removed them first).

ATOJAR 08-30-09 02:28 AM

Re: GTX 295 Problem
 
Try downclocking to to what a GTX 295 should run at to see if that helps.

grey_1 08-30-09 08:28 AM

Re: GTX 295 Problem
 
Try this.

http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/

It may not give that card a full workout, but it will give you an idea of the temps without trying to run a full screen game to get them.

ATOJAR 08-30-09 08:45 AM

Re: GTX 295 Problem
 
Yeah man fry that baby up! (nana2):D(nana2)

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

Minooch 08-30-09 05:33 PM

Re: GTX 295 Problem
 
Thanks,

I will try both of those tonight when i get home from work.

Minooch 08-31-09 03:11 AM

Problem? What Problem?
 
Well I couldn't push it past 64C per core - is that good or bad?

I believe I have fixed it though - I was using both the 8 & 6 pin plugs on the same cable - as soon as i used a second cable it was fine & also scored an extra 1000 in vantage.

I thought it didn't matter if 1 rail was used or 2, so long as your psu had more than 46amp in total (12v) - oh well

Thanks Guys

ATi 09-01-09 07:20 PM

Re: Problem? What Problem?
 
Quote:

Originally Posted by Minooch (Post 2076922)
Well I couldn't push it past 64C per core - is that good or bad?

I get red/green (it randomly chooses the colour) snow that won't go away until i reload the game.

Thanks Guys

the temp is fine You see green and red on your screen or the light on your card also what driver are you using? :confused: any ways glad you fixed it :D

Minooch 09-01-09 08:06 PM

Re: GTX 295 Problem
 
It was on the monitor

im using 190.62


All times are GMT -5. The time now is 02:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.