nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Incorrect mode detection via HDMI? *solved* (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=139655)

manicminer 10-03-09 03:45 PM

Incorrect mode detection via HDMI? *solved*
 
3 Attachment(s)
Hi.

I'm really stuck here. I've purchased an ASRock ION-330 to be my new media centre machine, VDPAU etc. all work beautifully over VGA output to my LCD TV (Samsung LE32B450). However it appears that there is a problem with HDMI, probably with the EDID data my TV returns.

As a result it only lists 1280x720 and 640x480 as valid modes via HDMI.

This is really anoying as this isn't 1:1 with the panel native 1360x768 so the display obviously look terrible!

Is there any way to force a custom mode line? I've tried the correct mode line for 1360x768 that is reported when I connect via VGA, but the log file just says:

"(WW) NVIDIA(0): No valid modes for "1360x768"; removing. "

What do I have to do to convince it to use the mode?

manicminer 10-03-09 04:02 PM

Re: Incorrect mode detection via HDMI? *solved*
 
And yet again I solve my own problem just after posting.

Turns our PC input (1:1) is only supported on HDMI1. After using that port instead of HDMI2 it all works just fine :)


All times are GMT -5. The time now is 04:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.