nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=139667)

darksky 10-04-09 08:13 AM

Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050
 
I'm running the latest X server and xfce4 using the v185.18.36 nvidia driver on a notebook PC that uses the Quadro FX 2700M. I can't select 1680x1050 (it's not in the list) from the nvidia-settings. It drops from 1920x1200 to 1400x1050! If I boot the PC into Windows XP I can select 1680x1050 no problem. Here is what xrandr says:

Code:

$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 240, current 1920 x 1200, maximum 1920 x 1200
default connected 1920x1200+0+0 0mm x 0mm
  1920x1200      50.0*
  1400x1050      51.0 
  1280x1024      52.0 
  1280x960      53.0 
  1024x768      54.0 
  800x600        55.0    56.0 
  700x525        57.0 
  640x512        58.0 
  640x480        59.0    60.0 
  512x384        61.0 
  400x300        62.0 
  320x240        63.0

Any ideas how I can run in 1680x1050?

AaronP 10-04-09 04:23 PM

Re: Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050
 
Please see the forum sticky posts about how to generate a bug report with a verbose mode validation log. It's likely that your monitor doesn't have a mode for 1680x1050 and the server doesn't have one either. I'd have to see the log to say for sure, but you might need to add a ModeLine for it.

darksky 10-06-09 02:45 PM

Re: Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050
 
Thanks for pointing me to the sticky. I had to use pastebin.com since the log file was too large to attach to the post. You should be able to see it at the following URL:

http://pastebin.com/m4034a31

Thanks for any help you can provide.

darksky 10-12-09 02:45 PM

Re: Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050
 
...any ideas?

AaronP 10-12-09 04:09 PM

Re: Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050
 
I'm sorry, your post slipped through the cracks somehow. As I suspected, there is no 1680x1050 mode defined anywhere. Your monitor only reports 1920x1200 and the X server doesn't have a built-in 1680x1050 mode. You'll need to use a ModeLine entry in xorg.conf to add the appropriate mode timings.

darksky 10-12-09 06:56 PM

Re: Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050
 
Can you point me to a good resource for building modelines? My understanding is that one can cause physical damage to hardware if incorrectly configured!

AaronP 10-13-09 12:52 AM

Re: Quadro FX 2700M cannot select 1680x1050
 
Try this link. With modern flat panels, it's very unlikely that you'll damage the monitor unless you also use some of the other override options documented in the README. What's most likely to end up happening is that the driver will validate your 1680x1050 by using the monitor's native 1920x1200 resolution and then scaling your 1680x1050 desktop to that size.


All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.