nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fedora11 - Black/blank screen when starting X server (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=140006)

dude0 10-14-09 03:03 AM

Fedora11 - Black/blank screen when starting X server
 
3 Attachment(s)
Hi

I have just installed Fedora11 on my machine - the installation failed to start the x server so I had to install with the textbased installer. When the installation completes, I boot up and first I update Fedora with "yum update". Then I install a nvidia driver with "yum install kmod-nvidia". Then I run nvidia-xconfig to make a config file. But when I try to run "X", I just get a blank screen.

I can run system-config-display fine, and setup my resolution etc.
The log doesnt seem to give me any errors.

I have two Geforce Fx3500 card in the machine.

I have added the log, config and bug report below:

Any suggestions?

Attachment 38423

Attachment 38424

Attachment 38425

dude0 10-15-09 02:27 AM

Re: Fedora11 - Black/blank screen when starting X server
 
update: I have tried installing nv 173 , 185 and 190 beta drivers - but still the same result.. when I try to cange the driver to vesa I just get the "vesa bios not detected error". I have tried starting fedora with vga=0x318 still nothing. I just need some kind of graphics on the screen - dont care if its 640x480 in 256 colors.

kwizart 10-15-09 04:14 AM

Re: Fedora11 - Black/blank screen when starting X server
 
Please see:
http://rpmfusion.org/Howto/nVidia

You weren't supposed to use nvidia-xconfig to configure your hardware "before the first reboot" , this probably produced some mess with the ModulePath directive in xorg.conf

You should be able to revert back to an usable xorg.conf using rpmfusion with:
nvidia-config-display enable

But please remove hand installed drivers if you want to keep using drivers packaged by rpmfusion.

edit: looking at your log, showed that the problem is more likely with nouveau been loaded in the initrd image:
Quote:

nouveau 0000:09:00.0: Detected an NV40 generation card (0x049d00a2)
[drm] Initialized nouveau 0.0.12 20060213 for 0000:09:00.0 on minor 0
pci 0000:0a:00.0: enabling device (0002 -> 0003)
alloc irq_desc for 17 on cpu 0 node 0
alloc kstat_irqs on cpu 0 node 0
pci 0000:0a:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
pci 0000:0a:00.0: setting latency timer to 64
nouveau 0000:0a:00.0: Detected an NV40 generation card (0x049d00a2)
[drm] Initialized nouveau 0.0.12 20060213 for 0000:0a:00.0 on minor 1


All times are GMT -5. The time now is 01:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.