nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   need 1280x1024 resolution, nvidia-auto-select thinks otherwise (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=142291)

Armedblade 12-07-09 08:33 PM

need 1280x1024 resolution, nvidia-auto-select thinks otherwise
 
1 Attachment(s)
Attempts to set 1280x1024 via xorg.conf are ignored and looks like at the end of Xorg.0.log nvidia-auto-select is getting set. Anyway, despite what it says, the resulting res is always 1024x768 and I have to set 1280x1024 manually in nvidia settings after each reboot. I've done the preview option in nvidia-settings and pasted the data into my xorg.conf and still not having any luck. I'm wondering if its acting like this because of the inability to access EDID information.

monitor is Panasonic VIERA TCL37S1 HDTV

Code:

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildmeister@builder58)  Tue Oct 20 21:26:01 PDT 2009


Section "ServerLayout"
    Identifier    "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option        "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier    "Mouse0"
    Driver        "mouse"
    Option        "Protocol" "auto"
    Option        "Device" "/dev/psaux"
    Option        "Emulate3Buttons" "no"
    Option        "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier    "Keyboard0"
    Driver        "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

    # HorizSync source: xconfig, VertRefresh source: xconfig
    Identifier    "Monitor0"
    VendorName    "Unknown"
    ModelName      "CRT-1"
    HorizSync      15.0 - 110.0
    VertRefresh    48.0 - 120.0
EndSection

Section "Device"
    Identifier    "Device0"
    Driver        "nvidia"
    VendorName    "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GTS 512"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Screen0"
    Device        "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option        "TwinView" "0"
    Option        "metamodes" "1280x1024_60 +0+0; 1280x1024 +0+0"
    SubSection    "Display"
        Depth      24
        Modes          "1280x1024_60+0+0"
    EndSubSection
EndSection

Thanks for any assistance.

Armedblade 12-07-09 09:29 PM

Re: need 1280x1024 resolution, nvidia-auto-select thinks otherwise
 
Finally figured it out. I feel somewhat guilty for blaming it all on nvidia-auto-select but then again its caused me enough hell anyway. I created a new user and had no issue with getting the resolution I wanted.

Going back to the old user home dir, I finally found a ~/.config/monitors.xml upon which I decided to rename the parent dir .config and voila no more problems.

Without searching I'm guessing this dir may be a local configuration repo for compiz? Anyway maybe someone else will benefit from my troubles.


All times are GMT -5. The time now is 03:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.