nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   195.36.24 + 8200m + Laptop HDMI output, nothing on either screen (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=150465)

Tatsh 04-28-10 06:17 PM

195.36.24 + 8200m + Laptop HDMI output, nothing on either screen
 
3 Attachment(s)
I am using an older 190.xx version driver until this is resolved. That is where everything works, but as kernels get updated often old drivers lose compatibility.

Distro: Gentoo
I install like normal from Portage.

My (HP G60t-243cl) laptop has an HDMI port. After upgrading from 190.xx series to 195.36.24 (or ANY 195.xx version), and with the same exact configuration, if i run X either with /etc/init.d/xdm or startx I get NO video on my LCD or my laptop screen. Not a computer lock-up as I can go back to a getty console and close, etc. Once I unplug the HDMI cable, startx works and shows on the laptop screen (as expected).

I am just wondering if anyone else has come across this issue. It seems the old driver initialises the screen (and can read the EDID information fine) while the new one just does not.

Strangely enough, in the GUI, the monitor is seen (start X without HDMI plugged, plug it in, click Detect Monitors in GUI). What's strange is if I go to its information there is nothing about its refresh rate, etc. This information is there with a 190.xx driver.

Thanks in advance

AaronP 04-29-10 08:30 PM

Re: 195.36.24 + 8200m + Laptop HDMI output, nothing on either screen
 
Thanks for the report, Tatsh. I filed bug 681585.

smagic 05-27-10 01:46 AM

Re: 195.36.24 + 8200m + Laptop HDMI output, nothing on either screen
 
Hi,
Any news on the bug?
I have a similair problem appearing both in windows and ubuntu/fedora.
On my compaq cq60-130ew laptop with 8200m g graphics, the hdmi port can only be used under 190.xx driver series. any newer driver does a blank screen on anything connected to the hdmi port (I have tried a few tv's both directly hdmi and through hdmi to dvi-d connector)...
have tried the 257.15 driver in windows yesterday and still no go - blank screen through hdmi, vga cable is ok (but not optimal, as no 1080p on my tv through vga). I am quite sure the same thing will happen in linux...
keeping my fingers crossed for you guys to get it solved :)


All times are GMT -5. The time now is 05:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.