nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   256.29 Can't force second screen with ConnectedMonitor (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=151654)

Syd10 06-03-10 12:30 AM

256.29 Can't force second screen with ConnectedMonitor
 
1 Attachment(s)
Hi,

We are using an Alienware m17x with 2x GeForce GTX 280m. We have been experiencing the Powermizer issues (mentoned elsewhere) with previous drivers, so I am trialling the new beta drivers.

Under the previous drivers (right back to 185) we could force the nvidia driver to load one X screen per GPU, even when an external monitor wasn't connected, using the "ConnectedMonitor" "DFP" option, eg

Code:

Section "Screen"
  Identifier "Screen1"
  Device "Device1"
  ...
  Option "ConnectedMonitor" "DFP"
EndSection

Under the 256.29 driver this has stopped working. In the Xorg.0.log file I get:

Code:

(WW) <date> NVIDIA(GPU-1): Invalid ConnectedMonitor request, request was for 'DFP-0', but
(WW) <date> NVIDIA(GPU-1):    the valid display devices are ''.

We really need to have both screens loaded. We are using the old Cg API (later CUDA won't run on this hardware) and we need to be able to create one OpenGL context per screen so that we can allocate work to each GPU.

Has this functionality been removed? If so, please advise how we can force the loading of the device driver for a GPU without an attached monitor. I've tried using "IgnoreEDID" and "IgnoreDisplayDevices" "DFP" with no luck.

Bug report log attached.

danix 06-03-10 03:39 PM

Re: 256.29 Can't force second screen with ConnectedMonitor
 
Thanks for reporting this.

The functionality hasn't been removed; it still works correctly on a desktop system with multiple GPUs, but I have confirmed your findings on the Alienware M17x system.

I've filed a bug in our internal bug tracking system.

Syd10 06-24-10 09:20 PM

Re: 256.29 Can't force second screen with ConnectedMonitor
 
Thanks for confirming and logging the bug. I was a bit disappointed that this wasn't fixed in the 256.35 beta.

Can I get this escalated somehow? Without the second screen we have no more processing power even after the Powermizer fix (2 GPU at 1/2 speed = 1 GPU at full speed, but minus the context switching).

Cheers.


All times are GMT -5. The time now is 09:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.