nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   xorg segfaults when using crt-1 on x64 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=152528)

Vorgus 06-29-10 04:20 PM

xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
I have 2 nearly identical computers running debian squeeze. One is 32bit and the other is 64bit. Both have the Asus 8400 silent video card. Both where just updated a few days ago to latest xine, v4l and apt update/upgrade. Both are running kernel-2.6.34.

The 32bit has been mostly working for more then a year. I was having problems with a tuner dropping out, but that turned out to be a defective card (which then died out of warrenty:(). I have a monitor connected to the DVI port (CRT-0) using a DVI-VGA adaptor (had to do it that way because the video card uses the DVI port first if connected and there seems to be no way to change that), and I connect a TV to the VGA port. The VT does not have an EDID chip (1985 sony).

ON 64bit, when I try to use CRT-1 for video, xorg segfaults. I'm using the same config file for both computers. I can use CRT-0 and I can have it send to both CRT-0 and CRT-1 which causes the TV to be just a window of CRT-0. If I try to send to just CRT-1, which works on the 32bit, xorg crashes. #xorg says it's the nvidia driver:

Code:

X.Org X Server 1.7.7
Release Date: 2010-05-04
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.32-5-amd64 x86_64 Debian
Current Operating System: Linux x64VDR 2.6.34.20100610.1 #1 SMP PREEMPT Thu Jun 10 13:03:12 MST 2010 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.34.20100610.1 root=/dev/md0 ro quiet quiet
Build Date: 03 June 2010  03:01:44PM
xorg-server 2:1.7.7-2 (Julien Cristau <jcristau@debian.org>)
Current version of pixman: 0.16.4
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Jun 29 12:07:35 2010
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
Parse error on line 44 of section Files in file /etc/X11/xorg.conf
        Ignoring obsolete keyword "RgbPath".
(==) ServerLayout "Layout0"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |  |-->Monitor "Sony"
(**) |  |-->Device "GeForce 8400GS"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) Option "BlankTime" "0"
(**) Option "StandbyTime" "0"
(**) Option "SuspendTime" "0"
(**) Option "OffTime" "0"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not exist.
        Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/X11/misc,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/Type1,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi,
        /usr/share/fonts/X11/misc,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/Type1,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi,
        built-ins
(**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(**) Extension "Composite" is disabled
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(WW) Disabling Keyboard0
(WW) Disabling Mouse0
(II) Loader magic: 0x7c5e80
(II) Module ABI versions:
        X.Org ANSI C Emulation: 0.4
        X.Org Video Driver: 6.0
        X.Org XInput driver : 7.0
        X.Org Server Extension : 2.0
(--) using VT number 7

(--) PCI: (0:5:0:0) 14f1:8880:0070:7801 Conexant Systems, Inc. Hauppauge Inc. HDPVR-1250 model 1196 rev 15, Mem @ 0xfdc00000/2097152
(--) PCI:*(0:7:0:0) 10de:06e4:1043:82bc nVidia Corporation G98 [GeForce 8400 GS] rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xf8000000/33554432, I/O @ 0x0000ac00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension SELinux
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  256.35  Wed Jun 16 19:10:31 PDT 2010
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.13.0
        Module class: X.Org Server Extension
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.1.0
        ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
        compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
        Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  256.35  Wed Jun 16 18:45:02 PDT 2010
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 07@00:00:0
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
        ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "CRT-0,CRT-1"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "true"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinViewOrientation" "Clone"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorHorizSync" "14-16"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorVertRefresh" "59-61"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "CRT-1:coryntsci"
(**) NVIDIA(0): Option "TripleBuffer" "true"
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "CRT-0,CRT-1"
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-1
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 8400 GS (G98) at PCI:7:0:0 (GPU-0)
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.98.2c.00.00
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 8400 GS at PCI:7:0:0:
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):    Sampo/STAC KDS XF-70 (CRT-0)
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):    CRT-1
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Sampo/STAC KDS XF-70 (CRT-0): 400.0 MHz maximum pixel clock
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): CRT-1: 400.0 MHz maximum pixel clock
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): TwinView enabled
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Display Device found referenced in MetaMode: CRT-1
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): TwinView requested, but only 1 display devices found.
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-1
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Validated modes:
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):    "CRT-1:coryntsci"
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 720 x 480
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Unable to get display device CRT-1's EDID; cannot compute DPI
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):    from CRT-1's EDID.
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): DPI set to (97, 86); computed from "DisplaySize" Monitor
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):    section option
(==) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Disabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA: Using 768.00 MB of virtual memory for indirect memory access.
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Initialized GPU GART.
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Setting mode "CRT-1:coryntsci"
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Built-in logo is bigger than the screen.
(II) Loading extension NV-GLX
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Initialized OpenGL Acceleration
(==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Initialized X Rendering Acceleration
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(II) Loading extension XINERAMA
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
(II) Initializing built-in extension SHAPE
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
(II) Initializing built-in extension SYNC
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-MISC
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
SELinux: Disabled on system, not enabling in X server
(II) Initializing extension GLX
(II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event3)
(**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(II) LoadModule: "evdev"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
(II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
        compiled for 1.7.6.901, module version = 2.3.2
        Module class: X.Org XInput Driver
        ABI class: X.Org XInput driver, version 7.0
(**) Power Button: always reports core events
(**) Power Button: Device: "/dev/input/event3"
(II) Power Button: Found keys
(II) Power Button: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event2)
(**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(**) Power Button: always reports core events
(**) Power Button: Device: "/dev/input/event2"
(II) Power Button: Found keys
(II) Power Button: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device DVB on-card IR receiver (/dev/input/event5)
(**) DVB on-card IR receiver: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(**) DVB on-card IR receiver: always reports core events
(**) DVB on-card IR receiver: Device: "/dev/input/event5"
(II) DVB on-card IR receiver: Found 1 mouse buttons
(II) DVB on-card IR receiver: Found keys
(II) DVB on-card IR receiver: Configuring as mouse
(II) DVB on-card IR receiver: Configuring as keyboard
(**) DVB on-card IR receiver: YAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) DVB on-card IR receiver: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
(II) XINPUT: Adding extended input device "DVB on-card IR receiver" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event1)
(**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
(**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event1"
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device ImExPS/2 Generic Explorer Mouse (/dev/input/event4)
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: always reports core events
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Device: "/dev/input/event4"
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found 9 mouse buttons
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found scroll wheel(s)
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found relative axes
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found x and y relative axes
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Configuring as mouse
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: YAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
(II) XINPUT: Adding extended input device "ImExPS/2 Generic Explorer Mouse" (type: MOUSE)
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: initialized for relative axes.
(II) config/udev: Adding input device ImExPS/2 Generic Explorer Mouse (/dev/input/mouse0)
(II) No input driver/identifier specified (ignoring)
(II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event0)
(II) No input driver/identifier specified (ignoring)

Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x28) [0x466808]
1: /usr/bin/X (0x400000+0x67c79) [0x467c79]
2: /lib/libpthread.so.0 (0x7f85c2bc2000+0xef60) [0x7f85c2bd0f60]
3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x51c28) [0x7f85bd284c28]
4: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x51f48) [0x7f85bd284f48]
5: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x2e11a0) [0x7f85bd5141a0]
6: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x2f2212) [0x7f85bd525212]
7: /usr/bin/X (0x400000+0x4c7a4) [0x44c7a4]
8: /usr/bin/X (0x400000+0x25b4a) [0x425b4a]
9: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7f85c16c6c4d]
10: /usr/bin/X (0x400000+0x256f9) [0x4256f9]
Segmentation fault at address 0x8025ffb58

Fatal server error:
Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting


Please consult the The X.Org Foundation support
        at http://wiki.x.org
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

(II) Power Button: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) Power Button: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) DVB on-card IR receiver: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Close
(II) UnloadModule: "evdev"

.

xorg.conf
Code:

Section "ServerLayout"
        Identifier        "Layout0"
        Screen                0  "Screen0" 0 0
        InputDevice        "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice        "Mouse0" "CorePointer"
        Option                "BlankTime" "0"
        Option                "StandbyTime" "0"
        Option                "SuspendTime" "0"
        Option                "OffTime" "0"
EndSection

Section "Files"
        RgbPath      "/etc/X11/rgb"
        ModulePath  "/usr/lib/xorg/modules"
        FontPath    "/usr/share/fonts/X11/misc"
#        FontPath    "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
        FontPath    "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
        FontPath    "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
        FontPath    "/usr/share/fonts/X11/Type1"
        FontPath    "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
        FontPath    "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
        FontPath    "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier        "Mouse0"
        Driver                "mouse"
        Option                "Protocol" "auto"
        Option                "Device" "/dev/psaux"
        Option                "Emulate3Buttons" "no"
        Option                "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier        "Keyboard0"
        Driver                "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier        "Sony"
        VendorName        "Sony"
        ModelName        "KV-20XBR"
        Option                "DPMS" "false"
#        HorizSync        15.734 - 15.91
        HorizSync        14-16
        VertRefresh        59-61
        DisplaySize        188 141
######        Note: Analog equipment expects a 711x485 image with an aspect ratio of 4/3. Thus,
######        setting the aspect ratio of 704x480 to 4/3 and of 720x480 to 15/11 is approximative up
######        to 0.5 per mille.

####        #  (640 x 400 @ 61 Hz - 14.32MHz x 15.98Khz x 60.76Hz)
        #  Aganst left, slightly down, underscaned.
        Modeline        "NTSCi"  14.31818 640 728 792 896 400 444 452 526 Interlace -HSync -Vsync

####        # DTV-StandardMode (640 x 480 @ 60 Hz)
        #### Bad drive ####
#        ModeLine        "ATSC480x5994i" 11.958 640 664 736 760 480 484 492 525 Interlace
#        ModeLine        "ATSC480a60i" 11.97 640 664 736 760 480 484 492 525 Interlace -hsync -vsync

####        #  (657 x 480 @ 60 Hz - 12.50MHz x 15.87kHz x 60.12Hz)
        # Overscaned
        Modeline        "657x480ntsci" 12.50  657 667 725 792  480 484 487 525 interlace -hsync -vsync

####        #  (704 x 480 @ 60 Hz - 13.34MHz x 15.73kHz x 59.93Hz)
        # Overscaned
        Modeline        "704x480ntsci" 13.34  704 714 776 848  480 484 487 525 interlace -hsync -vsync

####        # (704x480 @ 29.97Hz - 13.50MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
        # 15.7kHz, itu-r bt.470 M conformant, mpeg (704 x 480 @ 60 Hz)
        # Overscaned
        ModeLine        "704x480_30i" 13.5 704 728 791 858 480 486 492 525 interlace -hsync -vsync

####        # (712x486 @ 29.97Hz - 13.50MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
        # 15.7kHz, itu-r bt.470 M/ntsc, 711 dots displayed (712 x 486 @ 60 Hz)
        # Overscaned
        ModeLine        "712x486_30i" 13.5 712 736 799 858 486 492 498 525 interlace -hsync -vsync

####        # (720x480 @ 29.97Hz - 13.50MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
        # itu-r bt.601, HSync of 15.73427 kHz and a VSync of 29.97003 Hz
        # Overscaned
        ModeLine        "720x480_30i" 13.5 720 736 799 858 480 486 492 525 interlace -hsync -vsync

####        # (720 x 480 @ 60 Hz - 14.32MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
        ###### Less overscan ######
        Modeline        "coryntsci" 14.318 720 760 824 910 480 484 492 525 Interlace -HSync -Vsync

####        #  (720 x 480 @ 60 Hz - ??????????????)
        Modeline        "720x480ntsci" 13.59 720 727 791 864 480 484 487 525 interlace -hsync -vsync

####        # (720x480 @ 60 Hz - 13.59MHz x 15.73kHz x 59.92Hz) (EDID) HSync: 15.7343 kHz
        # Overscaned
        ModeLine        "720x480edid" 13.50 720 739 801 858 480 488 494 524 -HSync -VSync Interlace

####        # #DTV-PCTweakedModes (720 x 480 @ 60Hz - 13.47MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
        # Bad color
#        ModeLine        "NTSC-DVD_59_94i" 13.469 720 760 816 856 480 482 488 525 Interlace -HSync -VSync

####        # #DTV-PCTweakedModes (720 x 480 @ 60 Hz - 13.48MHz x 15.75kHz x 60.00Hz)
        # Bad color
#        ModeLine        "NTSC-DVD_60i" 13.482 720 760 816 856 480 482 488 525 Interlace -HSync -VSync

####        # (768 x 483 @ 60 Hz - 14.32MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
        # Overscaned worse on sides
        ModeLine        "NTSCspec_59_94i" 14.318 768 784 848 910 483 484 492 525 Interlace

####        # DTV-PCTweakedModes (768 x 483 @ 60 Hz - )
        # No Video
#        ModeLine        "NTSC_59_94i" 14.35 768 808 864 912 483 485 491 525 Interlace

####        #  (800 x 480 @ 60 Hz - 15.10MHz x 15.73kHz x 59.92Hz)
        # Overscaned
          Modeline        "800x480ntsci" 15.10  800 808 879 960  480 484 487 525 -HSync -VSync Interlace
        # ModeLine        "800x480"      15.10  800 808 879 960  480 484 487 525 -HSync -VSync Interlace
EndSection

#Section "Monitor"
#        Identifier        "Mits"
#        VendorName        "Mitsubishi"
#        ModelName        "WS65905"
#        Option        "DPMS" "false"
#EndSection

Section "Monitor"
        Identifier        "Monitor0"
        VendorName        "Unknown"
        ModelName        "Unknown"
        Option                "DPMS" "false"
EndSection

Section "Device"
        Identifier        "GeForce 8400GS"
        Driver                "nvidia"
        VendorName        "NVIDIA Corporation"
        Option                "TripleBuffer" "true"
#        Option                "CRT-0" "Monitor0"
#        Option                "CRT-1" "Sony"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier        "Screen0"
        Device                "GeForce 8400GS"
        Monitor        "Sony"
        DefaultDepth        24
#        Option                "MetaModes"        "CRT-0:1280x1024"
        Option                "MetaModes"        "CRT-1:coryntsci"
#        Option                "MetaModes"        "coryntsci,1280x1024"
        Option                "ConnectedMonitor" "CRT-0,CRT-1"
#        Option                "Monitor-CRT-0" "Monitor0"
#        Option                "Monitor-CRT-1" "Sony"
        Option                "TwinView" "true"
        Option                "TwinViewOrientation" "Clone"
#        Option                "HorizSync"                "28.0 - 33.0"
#        Option                "VertRefresh"                "43.0 - 72.0"
        Option                "SecondMonitorHorizSync" "14-16"
        Option                "SecondMonitorVertRefresh" "59-61"
        SubSection        "Display"
                  Depth        24
                Modes        "nvidia-auto-select"
        EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
        Option                "Composite" "Disable"
#        Option                "Composite" "Enable"
EndSection


Vorgus 06-30-10 02:09 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
1 Attachment(s)
bug report. can't add attachments when editing

Vorgus 07-05-10 03:56 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
Tried using a second computer monitor on the VGA port using standard res, 640x480, 1024x768, 1280x1024. Those modes work when sent to CRT-0 but all crash when trying to use CRT-1 (VGA port).

And it looks like someone else is having problems with 64bit drivers: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=150891

Vorgus 07-09-10 05:28 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
Could I get some help with this?

Vorgus 07-14-10 04:37 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
bump
still waiting

Vorgus 07-16-10 08:00 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
With some help from plagman on irc found that killing mplayer+vdpau on that second screen is enough to crash X

AaronP 07-17-10 03:45 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
Does the problem go away if you set VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1 in the environment before starting your video player? This sounds a lot like a problem swarren just fixed recently.

Vorgus 07-17-10 08:31 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
I tried:
export "VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1"
When doing env it shows up, but X still crashes.

Vorgus 07-18-10 03:04 AM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
This is what the xine log looks like when trying to start vdr with CRT-1
Code:

This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.7hg-[DEBUG].
(c) 2000-2010 The xine Team.
load_plugins: (_x_scan_plugins:1284) took 0.003779 seconds
load_plugins: (_x_scan_plugins:1329) took 0.001068 seconds
xine: (xine_init:1761) took 0.010660 seconds
pixel_aspect: 1.000000
vo_vdpau: vdpau API version : 1
vo_vdpau: vdpau implementation description : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  256.35  Wed Jun 16 19:14:02 PDT 2010
vo_vdpau: this hardware doesn't support mpeg4-part2.
vdpau_set_property: property=1, value=0
xine: could not open config files /home/vorg/.lircrc and /etc/lirc/lircrc
xine: No such file or directory
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"

      after 1795 requests (1791 known processed) with 24 events remaining.

For a proper start when using CRT-0, xine log looks like this:
Code:

This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.7hg-[DEBUG].
(c) 2000-2010 The xine Team.
load_plugins: (_x_scan_plugins:1284) took 0.003591 seconds
load_plugins: (_x_scan_plugins:1329) took 0.001093 seconds
xine: (xine_init:1761) took 0.011557 seconds
pixel_aspect: 1.068679
vo_vdpau: vdpau API version : 1
vo_vdpau: vdpau implementation description : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  256.35  Wed Jun 16 19:14:02 PDT 2010
vo_vdpau: this hardware doesn't support mpeg4-part2.
vdpau_set_property: property=1, value=0
xine: could not open config files /home/vorg/.lircrc and /etc/lirc/lircrc
xine: No such file or directory
vdpau_set_property: property=8, value=100
vdpau_set_property: property=13, value=100
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=8, value=100
vdpau_set_property: property=13, value=100
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vo_vdpau: set_scaling_level=0
vo_vdpau: enabled features: inverse_telecine=0
vo_vdpau: disable noise reduction.
vo_vdpau: disable sharpness.
vo_vdpau: vdpau_update_csc: hue=0.000000, saturation=1.000000, contrast=1.000000, brightness=0.000000, color_standard=0 studio_levels=0
vo_vdpau: skip_chroma = 1
vo_vdpau: background_color = 0
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdr: osdflush: n: 2, 20.2, timeout: 0, result: 0
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
No accelerated IMDCT transform found
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=8, value=100
vdpau_set_property: property=13, value=100
vdr: osdflush: n: 20, 201.3, timeout: 1, result: 25
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vo_vdpau: set_scaling_level=0
vo_vdpau: enabled features: inverse_telecine=0
vo_vdpau: disable noise reduction.
vo_vdpau: disable sharpness.
vo_vdpau: vdpau_update_csc: hue=0.000000, saturation=1.000000, contrast=1.000000, brightness=0.000000, color_standard=0 studio_levels=0
vo_vdpau: skip_chroma = 1
vo_vdpau: background_color = 0
vdr: osdflush: n: 3, 30.3, timeout: 0, result: 0


Vorgus 07-26-10 06:54 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
bump

Vorgus 07-27-10 03:50 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
Just switched from NVIDIA-Linux-x86_64-256.35.run to NVIDIA-Linux-x86_64-195.36.31-pkg2.run an dit now works on CRT-1.

256.35 has problems

Vorgus 08-05-10 06:00 PM

Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64
 
still crashing with NVIDIA-Linux-x86_64-256.44.run


All times are GMT -5. The time now is 02:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.