nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   GTX 460 and VDPAU problems. (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=156141)

LinuxSam 10-16-10 02:31 PM

GTX 460 and VDPAU problems.
 
1 Attachment(s)
I'm trying to run mplayer with VDPAU support and get the following error (It doens't matter which file I play):

Code:

samuel@graphix:~$ mplayer -vo vdpau /mnt/media/Film/Ella.Enchanted.2004.HDTV.720p.x264.AC3-5.1-HDL.Rus.mkv
MPlayer SVN-r31918 (C) 2000-2010 MPlayer Team
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing /mnt/media/Film/Ella.Enchanted.2004.HDTV.720p.x264.AC3-5.1-HDL.Rus.mkv.
libavformat file format detected.
[matroska,webm @ 0xa93c4b0] max_analyze_duration reached
[matroska,webm @ 0xa93c4b0] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
[lavf] stream 1: audio (ac3), -aid 0, -alang eng, AC3 448 Kbps
[lavf] stream 2: audio (dca), -aid 1, -alang rus, DTS 768 Kbps
[lavf] stream 3: subtitle (dvdsub), -sid 0, -slang rus
VIDEO:  [H264]  1280x696  0bpp  25.000 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
VDPAU capture: Enabled
vdp_imp_device_create_x11(0xaacb7b0, 0, -, -)
VDPAU nvidia: Version: NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  195.36.31  Tue Jun  1 23:24:02 PDT 2010
VDPAU nvidia: Error detected 1038 171  5
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb33fd000] DSO load base
00: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb3466b75]
01: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb3454851]
02: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb341f159]
03: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb3403202] vdp_imp_device_create_x11
VDPAU nvidia: Version: NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  195.36.31  Tue Jun  1 23:24:02 PDT 2010
VDPAU nvidia: Error detected 0 6358
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb33fd000] DSO load base
00: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb3403267] vdp_imp_device_create_x11
    -> 25
[vdpau] Error when calling vdp_device_create_x11: 25
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 768.0 kbit/50.00% (ratio: 96000->192000)
Selected audio codec: [ffdca] afm: ffmpeg (FFmpeg DTS)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Video: no video
Starting playback...
A:  2.8 (02.7) of 5532.8 ( 1:32:12.8)  2.6%


MPlayer interrupted by signal 2 in module: play_audio
A:  2.8 (02.8) of 5532.8 ( 1:32:12.8)  2.6%

Exiting... (Quit)

I also try to run qvdpautest-0.5.1 and get the following output:

Code:

samuel@graphix:~/Hämtade filer/qvdpautest-0.5.1$ ./qvdpautest
VDPAU nvidia: Version: NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  195.36.31  Tue Jun  1 23:24:02 PDT 2010
VDPAU nvidia: Error detected 1038 171  5
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb50b2000] DSO load base
00: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb511bb75]
01: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb5109851]
02: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb50d4159]
03: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb50b8202] vdp_imp_device_create_x11
VDPAU nvidia: Version: NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  195.36.31  Tue Jun  1 23:24:02 PDT 2010
VDPAU nvidia: Error detected 0 6358
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb50b2000] DSO load base
00: /usr/lib/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 [0xb50b8267] vdp_imp_device_create_x11

Using a 2.6.32-bigmem kernel and the driver you get packaged for Debian Testing.

All other information should be in the debug-file.


Any help is appreciated. I just bought this Gigabyte GTX460OC 1Gb and now I can't use it the way I planed.

LinuxSam 10-16-10 05:51 PM

Re: GTX 460 and VDPAU problems.
 
I solved it myself... After some more digging in the documentation I realised that the GTX460 isn't really supported by the 195.36.31 driver.

I installed the driver from Debian Experimental (256.53) and now it's working.

mplayer is running with a CPU-usage of only 4-9%.

/LinuxSam

marsark 10-18-10 02:43 PM

Re: GTX 460 and VDPAU problems.
 
I have found that VDPAU runs smooth on 460 only when composite desktop is disabled (disabled effects in KDE). Driver 260.19.12

LinuxSam 10-18-10 04:41 PM

Re: GTX 460 and VDPAU problems.
 
I have to agree with you. turning desktop effects off is the only way to make it work. Same thing with the 256.53 driver.

/LinuxSam

marsark 11-18-10 06:57 PM

Re: GTX 460 and VDPAU problems.
 
Problem with VDPAU persist with 260.19.21 when video played in windowed mode and composite effect are enabled in KDE.

marsark 12-04-10 09:57 AM

Re: GTX 460 and VDPAU problems.
 
Also with 260.19.26 VDPAU playback crashes on 460.

marsark 12-20-10 05:22 PM

Re: GTX 460 and VDPAU problems.
 
I was unable to reproduce this problem with version 260.19.29. VDPAU seems to play smooth with composition and windowed mode.


All times are GMT -5. The time now is 01:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.