nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   no hdmi info in dmesg with a ION (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=159914)

grim_lokason 02-22-11 04:54 PM

no hdmi info in dmesg with a ION
 
1 Attachment(s)
Hello !

I tried to get my sound on the hdmi, but i got nothing.

The video is ok, and when I pass through my 5.1amp, it show "DVI" in input, if i try with another computer, it show "HDMI"

I tried different personalisation in asound.rc and the /etc/modprobe.d/sound.conf

Code:

uname -a
Linux midgard 2.6.37-gentoo #5 SMP PREEMPT Mon Feb 21 22:43:45 CET 2011 x86_64 Intel(R) Atom(TM) CPU 330 @ 1.60GHz GenuineIntel GNU/Linux

Code:

aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 0: ALC887 Analog [ALC887 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 1: ALC887 Digital [ALC887 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

I tried
Code:

speaker-test -D plughw:0,0 -c2
to
Code:

speaker-test -D plughw:0,9 -c2
and nothing came out.

And i've no eld
Code:

ls -F /proc/asound/card0
codec#0  codec#3  id  oss_mixer

and when i look in dmesg, i've nothing about HDMI

Here is an nvidia bug report log if someone could help me ^^'

nvidia-drivers used :
nvidia-drivers-260.19.36
nvidia-drivers-270.18
nvidia-drivers-256.53


Greets


All times are GMT -5. The time now is 07:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.