nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   SLI broken on linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=161033)

more_hops 03-29-11 03:41 PM

SLI broken on linux
 
I have an ASUS P6T7 WS motherboard which SLI zone says is SLI certified. I have tried 2 gtx 580 and 2 quadro 6000 video cards at separate times. Iíve tried older drivers and the most current ones. Every time I get the same result. SLI appears to be non functional and I get

(**) Mar 29 13:40:00 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) Mar 29 13:40:00 NVIDIA(0): NVIDIA SLI Mosaic mode selected.
(**) Mar 29 13:40:00 NVIDIA(0): NVIDIA Multi-GPU auto-select rendering option.
(II) Mar 29 13:40:00 NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) Mar 29 13:40:00 NVIDIA(0): enabled.
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): Both the "MultiGPU" and "SLI" X configuration options were
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): specified. The "SLI" option will take precedence. Please
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): see Chapter 25: Configuring SLI and Multi-GPU
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): FrameRendering for more information.
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): Failed to find a valid SLI configuration.
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): Invalid SLI configuration 1 of 1:
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): GPUs:
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): 1) NVIDIA GPU at PCI:4:0:0
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): 2) NVIDIA GPU at PCI:8:0:0
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): Errors:
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): - Chipset not approved for SLI
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): Failed to find a valid SLI configuration for the NVIDIA
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): graphics device PCI:4:0:0. Please see Chapter 25:
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): Configuring SLI and Multi-GPU FrameRendering in the README
(WW) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): for troubleshooting suggestions.
(EE) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): Only one GPU will be used for this X screen.
(II) Mar 29 13:40:03 NVIDIA(0): NVIDIA GPU Quadro 6000 (GF100GL) at PCI:4:0:0 (GPU-0)


Iím using Centos 5.5 x64. Any idea why this doesnít work.

Thanks,

Spyke 03-29-11 07:57 PM

Re: SLI broken on linux
 
Not like it would work worth a damn even if you could get it enabled. Fermi SLI in Linux is a huge letdown.

RAMChYLD 03-29-11 09:03 PM

Re: SLI broken on linux
 
I'm just trying out a pair of GTX260s on Linux. Upon installation of the drivers, things will work out fine. However, upon rebooting, the system will fail to boot init 5 and drop to init 3. Last two error messages generated by the drivers are "Could not allocate 2D engine" and "Could not allocate 2D objects". However, if I reinstall the drivers again, it would work again, until the next reboot. Could not figure out what the heck is the problem. Using the latest 260 series driver on OpenSUSE factory.

cheechr1 03-29-11 11:06 PM

Re: SLI broken on linux
 
I wish they would fix this as well. Without SLI, it is impossible to change the fan speeds on the cards not attached to the X server, allowing them to sit at 90 degrees C at 80% auto set fan speed that does not ramp up nearly aggressively enough, in my opinion. Also it would be nice to finally see unigine Heaven powered by all 3 GTX480's with all settings maxed! BTW I just set this computer up with water cooling, no more uncontrollable high temps ;-) went from 90 -95 to 60 at full load.

more_hops 03-30-11 08:21 AM

Re: SLI broken on linux
 
Does anyone out there actually have a working linux fermi SLI configuration? If so which distribution are you using? Which motherboard are you using? Did you have to recompile the kernel? How well does it work?

Thanks

cheechr1 03-30-11 05:48 PM

Re: SLI broken on linux
 
I seriously doubt it. Search the forums. No one that I have seen has gotten SLI with fermi cards to work well. It works sometimes for a bit, but at reduced frame rates than if you were using one card.

mdanial6 11-03-11 11:08 AM

Re: SLI broken on linux
 
NO . SLI doesn't really work all that well in windows, in linux it's a complete waste. Here are a sample of benchmark scores single card 35 fps, 2 sli'd cards 40 fps. Maybe Ati does multiple cards better but SLI is not worth the added cost and power requirements. Instead of buying 2 $100 cards buy 1 $200 card. for example... my next purchase will be for 1 card and one card only


All times are GMT -5. The time now is 06:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.