nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   No hdmi hotplug event for Nvidia audio (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=161382)

cliffhanger1954 04-09-11 05:55 PM

No hdmi hotplug event for Nvidia audio
 
1 Attachment(s)
Hi

I'm trying to set up Nvidia hdmi audio with the GT424M. I'm using the latest Nvidia and alsa drivers(260.19.44 and 1.24.1) and kernel 2.6.38.4.

My problem is that at boot up I'm getting no hot plug events in kernel.log, such as:

HDMI hot plug event: Pin=5 Presence_Detect=0 ELD_Valid=1.

So I have no positive eld files such as:

monitor_present 1
eld_valid 1
monitor_name DELL U2410
connection_type HDMI
eld_version [0x2] CEA-861D or below
edid_version [0x3] CEA-861-B, C or D
manufacture_id 0xac10
product_id 0xf016
port_id 0x40000
support_hdcp 0
support_ai 0
audio_sync_delay 0
speakers [0x1] FL/FR
sad_count 1
sad0_coding_type [0x1] LPCM
sad0_channels 2
sad0_rates [0xe0] 44100 48000 88200
sad0_bits [0xe0000] 16 20 24

Can someone tell me what would stop the Nvidia driver writing PD/ELD information into the audio hardware? My Xorg.conf shows eld info concerning my monitor, so why not audio? Video is fine with the driver.

I attach my Xorg.0.log produced with -logverbose 6.

thanks

Cliff

cliffhanger1954 04-10-11 05:53 PM

Re: No hdmi hotplug event for Nvidia audio
 
Hi

Has this got anything to do with at what point the Nvidia driver is loaded in relation to the alsa modules? Just a thought.

Anybody?

Cliff

Licaon 04-12-11 06:31 AM

Re: No hdmi hotplug event for Nvidia audio
 
you already read http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=159346 right?

cliffhanger1954 04-12-11 07:41 AM

Re: No hdmi hotplug event for Nvidia audio
 
Yes thanks Licaon got that. Invaluable bit of work.

Cliff


All times are GMT -5. The time now is 10:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.