nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=162097)

mcpalls 04-30-11 08:21 PM

kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06 & 275.09.07
 
Hi, i have installed kubuntu natty from zero, but when i install the nvidia-current driver or by script NVIDIA-Linux-x86-270.41.06.run i receive this error:

update-alternatives: warning: unable to create /usr/lib32/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 because the file /usr/lib32/nvidia-current/vdpau/libvdpau_nvidia.so.1 (del gruppo gl_conf) not exist.
update-alternatives: warning: unable to create /usr/lib32/libvdpau_nvidia.so because the file /usr/lib32/nvidia-current/vdpau/libvdpau_nvidia.so (del gruppo gl_conf) does not exist.
The problem is present also with 270.41.03 driver
Help meeee
Tnk

Sorry for my english

xorbe 05-11-11 01:24 AM

Re: kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06
 
# sudo bash
# ./NVIDIA-Linux-x86-270.41.06.run --uninstall
# apt-get install nvidia-current

Doesn't work, then?

mcpalls 05-11-11 03:30 AM

Re: kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06
 
Quote:

Originally Posted by xorbe (Post 2431254)
# sudo bash
# ./NVIDIA-Linux-x86-270.41.06.run --uninstall
# apt-get install nvidia-current

Doesn't work, then?

yes doesn't work, iget the error mentioned above, kde will not start and stays stuck to k while loading the desktop

mcpalls 05-24-11 12:59 PM

Re: kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06
 
I installed the drivers NVIDIA-Linux-x86-270.41.19.run
and NVIDIA-Linux-x86-275.09.run, but I have the same problem, that is not the splash screen finishes loading, look the pictures
http://img706.imageshack.us/img706/5...00002gg.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

p.s.
i have a nvidia geforce 7300go, the bug is related to xorg or has not been fixed with the latest versions of nvidia drivers?

Licaon 05-26-11 06:08 AM

Re: kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06
 
can you switch to a VT via CTRL-ALT-F1..F6 ? if you can, read http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678 and generate a good report with the debug ( -logverbose 6 ) info as instructed after the issue appears ?

mcpalls 05-26-11 04:57 PM

Re: kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06
 
i disabled the kwin effects and i installed the drivers nvidia-current(270.41.19) on my kubuntu natty and the splash screen finishes loading :) after i enabled the kwin effects but it not start with nvidia-173 no problem.

when i try to launch sudo startx -- -logverbose 6 i have this error :
connection to X server lost

mcpalls 06-16-11 12:59 PM

Re: kubuntu natty and nvidia driver 270.41.06 & 275.09.07
 
Quote:

Originally Posted by mcpalls (Post 2437199)
I installed the drivers NVIDIA-Linux-x86-270.41.19.run
and NVIDIA-Linux-x86-275.09.run, but I have the same problem, that is not the splash screen finishes loading, look the pictures
http://img706.imageshack.us/img706/5...00002gg.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

p.s.
i have a nvidia geforce 7300go, the bug is related to xorg or has not been fixed with the latest versions of nvidia drivers?

This problem occurs again with drivers NVIDIA-Linux-x86-275.09.07.run, but is it possible?


All times are GMT -5. The time now is 12:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.