nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   4496 failing - need help (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=16603)

bgeer 08-17-03 06:08 PM

4496 failing - need help
 
1 Attachment(s)
Slackware 9.0
Kernel 2.4.21
ShuttleX sn41g2 using FN41 board
XFree86 4.3.0

Successfully installed nvaudio, nvgart, nvnet

dmesg reports
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 409M
agpgart: Detected NVIDIA nForce2 chipset
agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xe0000000

XFree86 nv & vesa drivers work fine

nvidia driver gets to mouse X on gray background & that's all.

Killing X requires -9 & leaves display buggered; i.e., console mode unusable.

I notice an "exception" in the log - haven't got the faintest idea where to start looking.

Attached file starts with XF86Config-4, then
[verbose] XFree86.0.log

Much obliged for any help...

Xin(tEb 08-18-03 03:54 AM

Hi,

I get the same kernel and XFree86 version like you.
My card is a Nvidia GeForce Ti 200

I only encounter problems with the DVI output not well-recognised
Wheras my D-sub with "nvidia" driver added and modules loaded works well

I don't know if i'm from a great help

I just want an information
When we put "vesa" or "nv" the full video card power can't be used
do you agree?
I'm not sure about that..

bgeer 08-18-03 10:59 AM

Quote:

Originally posted by Xin(tEb
Hi,

I get the same kernel and XFree86 version like you.
My card is a Nvidia GeForce Ti 200

I only encounter problems with the DVI output not well-recognised
Wheras my D-sub with "nvidia" driver added and modules loaded works well

I don't know if i'm from a great help

I just want an information
When we put "vesa" or "nv" the full video card power can't be used
do you agree?
I'm not sure about that..

-----------

I'm sure vesa & nv don't use all the hardware capability of the GPU. I would like to know how would be used however, esp. for 2D stuff like basic X.

Xin(tEb 08-18-03 02:12 PM

I don't understand the end of your post reexplain pls??

bgeer 08-18-03 03:13 PM

http://www.xfree.org/4.3.0/nv.4.html sez "The driver supports full 2D acceleration ...". For basic Xwindows use (i.e. no texture, no 3D, no animation) I assume the nv driver will perform as good as nvidia driver.

Since I don't do gaming or 3D-based simulation, the nv driver could be sufficient for my needs.

However, I would like to figure out why the nvidia driver doesn't work on my machine. I would also like to have convenient control of the tvout capability; I don't know if I need the nvidia driver to have good control over twinhead & vga+tv output switching.

Xin(tEb 08-19-03 05:35 AM

Ok i understand better!

Perhaps you should check if the option line nvagp is added in with number "1" in the device section of XF86Config
So that nvidia driver kernel module manage the AGP too
I'm not sure technically speaking but it changes lots of things i think
Have a look at the README again, there is often a distro section explanation
For my SuSE 8.2 and same kernel and XFree86
I have just followed these approaches

Check dependencies too
Have you made upgrades of your packages or something?
What have you done since the download of driver
tell me

Xin(tEb 08-19-03 05:39 AM

For Tv output check also the README
I have seen many options about it

bgeer 08-20-03 05:39 PM

>Perhaps you should check if the option line nvagp is added in with >number "1" in the device section of XF86Config

That fixed it. It ran xscreensaver for 4 hours last night. Virtual console came back fine after exiting X, too. I figured since I had applied the nforce2 agpgart patch, that why would I need to use video driver internal agp support. Curious...

Much obliged to you, Xin(tEb, for the suggestion.

Didn't have time to play with the tvout. Have to move the system closer to a tv.

Cheers, Bob


All times are GMT -5. The time now is 01:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.