nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using DVI (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=166660)

farrell 09-24-11 01:27 AM

GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using DVI
 
Hello,

I just bought an EVGA GTX560 1GB GDDR5 (#01G-P3-1460-KR) and am having poor image quality. The image on screen looks like I'm using an analog (VGA) cable despite using a DVI cable. The image is also cropped, showing only the center portion. My monitor and cable work fine with my onboard ATI graphics card so I know they aren't the problem.

To make the image usable I have to run nvidia-settings and set overscan compensation to 136. This obviously blurs the image and the slight ghosting (like a long analog cable) remains.

I am running the x86_64-280.13 driver but have tried two other versions (275 and 285 I think.)
Ubuntu 10.10 64bit
AMD Phoenix II X4 965, 8GB RAM
1920x1200 LCD using a DVI cable

nvidia-settings shows the resolution as 1920x1200 @ 59.95Hz. Flat panel information section shows: chip location: internal - connection link: dual - signal: TMDS. I have tried checking and unchecking the Force Full GPU Scaling option with no noticeable affect.

Other than the poor image quality the card seems to work fine. I don't have any of the newer games but UT2004 runs great on it and 1080p movies play well in mplayer using VDPAU.

Any ideas?

-Farrell

farrell 11-02-11 09:55 PM

Re: GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using D
 
I also tried updating my BIOS to the latest stable version. No change. Image still looks like it's coming through a 100 foot long VGA cable. Tested monitor and DVI cable with another computer and they work perfectly.

-Farrell

Desti 11-02-11 10:24 PM

Re: GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using D
 
Have you tried to add the resolution to your xorg.conf?

farrell 11-06-11 01:11 AM

Re: GTX560 with nVidia binary drivers: Poor image, looks like analog VGA when using D
 
Yes. That did not change anything. :(

-Farrell


All times are GMT -5. The time now is 06:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.