nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   3D emitter lockups, Computer not locked up (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=168520)

DragonDru 11-10-11 04:13 PM

3D emitter lockups, Computer not locked up
 
Has anyone else run into an issue with the 3D emitter for the Nvidia Vision Pro locking up (the computer is not locking up)?
The light turns blue, which is often fine, but the 3D does not work. Rebooting the computer does not fix the issue. Unplugging the emitter for ~20 seconds and plugging it back in, and then rebooting the computer does work.

Do the emitters have RAM on board, or is this likely an electrical/overheating issue?

Mandar 11-11-11 07:27 AM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
DragonDru, Can you provide detailed steps for a reliable reproduction of the issue you are seeing? Could you also explain what you meant by "3D does not work"?
Also, generate and attach nvidia-bug-report after reproducing this issue.

DragonDru 11-11-11 01:14 PM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
Right sorry. Same systems that have this issue: http://www.nvnews.net/vbulletin/show...19#post2497319

This (different) issue takes a week or so to crop up. So, it will take some time before I can generate a new nvidia-big-report.

On a system was largely working (see my other post for caveats) the 3D stereo will stop after about a week. During that week the system was rebooted, but never powered off. 3D stereo was used intermittently.

When the 3D stereo work, running "glxgears -stereo" results in a 3D display of gears. "nvidia-settings" shows the menu item for managing the 3D glasses. Also the emitter would turn deep green when 3D stereo was functioning. When 3D items are not displayed on the screen, the emitter is a deep blue color.

By "3D does not work", I mean that while a 3D image is displayed on screen, the 3D stereo system does the following:
- turn the emitter deep green, it stays deep blue
- the 3D glasses do not shutter
- the menu item in "nvidia-settings" for managing the glasses does not display

Rebooting the host system did not resolve the issue.

To resolve the issue, I unplugged the emitter for ~20 seconds, and reconnecting it. The emitter flashed purple (which seems normal). On rebooting the host system, the emitter returns to a deep blue color. Normal functioning as defined above is then returned.

DragonDru 11-17-11 05:40 PM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
1 Attachment(s)
System locked up again with same symptoms. Coworker rebooted system and issue was not resolved. Users are on it now, so I can not try USB unplug/replug fix.

I did run the nvidia-bug-report.sh script, but I ran it over and ssh session. I hope that won't affect things. I should also note that unlike last time, the emitter is flashing blue and green. Otherwise it appears to be the same issue.

sandipt 02-07-12 04:07 AM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
With many tries we are unable to reproduce this issue. Do you have any another set of 3d hardware and emitter ? Just want to confirm that it should not H/W issue.

sandipt 03-01-12 01:55 AM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
DragonDru, Any updates on this ?

DragonDru 03-07-12 02:39 PM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
Do the emitters have RAM on board, or is this likely an electrical/overheating issue?

We have three emitters in use currently. They all get "weird" after a time.
I have not have the light turn light blue and stay that way for a while.

The current issue, which seems similar, is the light will alternate light blue and light green constantly. The glasses will work, but new glasses can not be added. Solution is the same, unplug the emitter for many seconds and reboot the computer. Issue occurs after a week or more of periodic usage (system is otherwise on constantly).

sandipt 03-08-12 11:39 PM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
Does this happens on all systems you have Or only on one system ? Please provide logs by running nvidia-bug-report.sh as root.

DragonDru 03-09-12 09:03 AM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
It happens with all of them.
I will send more logs when I can.

DragonDru 03-19-12 11:13 AM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
3 Attachment(s)
Here are three nvidia bug reports from the same system.

The first one is labeled March13_nvidia-bug-report.log.gz.
It is from March 13, 2012. The 3D emitter is cycling light green and light blue, but the 3D works.

The second is labeled March19_no3d_nvidia-bug-report.log.gz.
It is from March 19, 2012. The 3D emitter is still cycling light green and light blue, but the 3D does not work.

The third is labeled March19_3d_nvidia-bug-report.log.gz.
It is from March 19, 2012. This is after unplugging the USB cable from the 3D emitter for 20 seconds and then rebooting the computer. The emitter is dark blue when 3D is not displayed and dark green when 3D is displayed. 3D works at this point.

sandipt 05-07-12 02:37 AM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
Are you still facing this issue with latest nvidia drivers ?

DragonDru 05-09-12 12:13 PM

Re: 3D emitter lockups, Computer not locked up
 
Just tried with NVIDIA-Linux-x86_64-295.49.run. I am running into different problems that prevent my testing fully. For some reason I can not pair glasses with the emitter. Downgrading to NVIDIA-Linux-x86_64-285.05.09.run restores pairing functionality.


All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.